Celeb

Nem ez volt az első eset, hogy Tóth Andi összeesett

Munkatársainktól

2016. február 8. hétfő 04:20

Annak ellenére, hogy rendszeresen visszatérő probléma Tóth Andinál, hogy elájul, összeesik, nem akar orvoshoz menni. Szerinte tizenhét évesen bírja a terhelést.

Igazi dráma játszódott le szombat este A Dal harmadik középdöntőjében. Tóth Andi az eredményhirdetésnél látványosan remegett, zihálva kapkodta a levegőt, majd összecsuklott. A kamera csak egy pillanatra mutatta, ahogy elájult, de a két műsorvezető, Harsányi Levente és Tatár Csilla rémült arckifejezése igen beszédes volt. Andit duettpartnere és egy má­sik férfi énekes vitte le a színpadról. A takarásban az MTVA ügyeletes orvosa látta el. Megmérték a vérnyomását és itatták.

Tóth Andi egy kivételes tehetségű, 17 éves lány. Megnyerte az X-Faktor 5. szériáját, ezzel a műsor legfiatalabb győztese lett. A tehetségkutató még csak egy nagy játszótér volt számára, ahol jól érezte magát. De aztán nőtt a tét, az éneklésen túl főszerepet osztottak rá a Madách Színház legendás musicaljében, a Nyomorultakban, szerepet kapott az RTL Klub sorozatában, a Válótársakban, és most dolgozik első önálló lemezén.

Felnőttként él, hiszen a szülei Nagyváradon maradtak, felnőttként dolgozik és tanul. Andi még gyerek, mégis olyan terhet cipel, amit nem biztos, hogy szabad lenne. Mert esetleg úgy járhat, mint Tóth Gabi, akinek szintén gyerekként szakadt a nyakába a siker, és azzal együtt a pánikbetegség. Ez az ájulás figyelmeztető jel.

– Ez a szakma ezzel jár, ő még nagyon fiatal, meg kell edződnie. Nyilván oda kell figyelni rá, mert az nem normális, hogy elájul – mondta az eset kapcsán Tóth Gabi. – Valószínűleg egész nap nem evett, mert ilyenkor reggeltől estig stúdióban vannak, próbálnak. Óriási a stressz! Amiatt, hogy ilyen nehéz napja volt, estére elfogytak az energiái. Andi az utóbbi időben látványosan sokat fogyott, az is lehet, hogy fogyókúrázik. Nem biztos, hogy egyből a pánikbetegségre kell gondolni. Az biztos, sokkal jobban oda kell figyelnie magára, bele kell tanulnia ebbe a szakmába, a pörgésbe.

Szikora: Andi ki fogja nőni az izgulást

Szikora Robi, aki karrierje elejétől Tóth Andival van, elsők közt hívta fel a lányt a színpadi dráma után.

– Andi mindig is izgulós volt, most is csak azt mesélte, túlpörögte ezt az estét. Akkor jött rá, hogy valójában mekkora is a tétje. Mint minden művésznek, az ő lelke is érzékenyebb, benne van az izgalom minden fellépés előtt. Az X-Faktor alatt pont a kora miatt nagyobb figyelmet kapott és érdemelt is – mondta az R-Go atyja, aki szerint Andi ki fogja nőni az izgulást.

A Bors információi szerint nem ez az első eset, hogy Andi elájult: többször is előfordult fellépésen, próbán, hogy összeesett. Nyáron mindenki azt hitte, csak a meleg űzött gonosz tréfát az énekesnővel.

– Igaz, hogy nyáron volt már hasonló eset, de az azért lehetett, mert mindig elfelejtek enni és inni, sokszor rám is kell szólni emiatt – mondta a Borsnak az adás másnapján Andi, aki szerint mindezek ellenére 17 éves szervezete jól bírja a terhelést.

Pedig abból bőven kijut a tinilánynak. A munkái mellett heti háromszor sportol, és decem­berben szín ötössel zárta az iskolai félévet. A Dal című műsorba pedig az utolsó pillanatban ugrott be Berkes Olivér mellé duettpartnernek.

– Nem érzem, hogy sok lenne a munka, de az tény, hogy jobban oda kellene figyelnem arra, hogy a kevés szabadidőmben pihenjek – mondta Andi, aki azt azért mégsem gondolja, hogy teljes kivizsgálásra lenne szüksége. Kiderült, jelenleg is mentálhigiénés szakember felügyeli.

„Az első perctől kezdve figyelünk arra, hogy az énekesek bírják a rájuk nehezedő terhelést. Az X-Faktor után sem engedtük el a kezét. Igyekszünk segíteni, hogy idővel már magabiztosan tudja kezelni a vizsgákkal és a szerepléssel járó stersszt” – nyilatkozta a Borsnak az RTL Klub sajtóosztálya.

Vissza kell venni a tempóból

Dr. Kóczán István kardiológus, belgyógyász csak általánosságban beszélt az esetről, hiszen nem ismeri Tóth Andit.

– Látatlanban csak annyit tudok mondani, hogy egy 17 éves szervezet még túl fiatal. Nem egyformán viseljük a stresszt. A vegetatív labilitás azt jelenti, hogy vannak, akik túlreagálnak dolgokat, nehezen viselik a pszichés terhelést. A stressz, a pszichés túlterheltség, az izgalom kiválthat ilyen reakciót. Lehet, hogy valahol vissza kellene venni a tempóból. Megfelelő kivizsgálásra lenne szükség, és ha kell, gyógykezelésre. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Amikor a kommunista diktatúra megijedt az Iron Maidentől

vg.hu

Zelenszkij már ősszel tudhatta, hogy támadni fognak az oroszok

vg.hu

Amerikai vízumot kért Szergej Lavrov

ripost.hu

Letolta a bugyiját, less be alá: szeméremdobját mutatja a vadóc álomnő

magyarnemzet.hu

Elgondolkodtató, hogy mit mondott a svéd sztár Hosszú Katinkáról

origo.hu

Holtan találták Vajna Tímea barátját, a rendőrség is nyomoz

mindmegette.hu

Vízspórolás felsőfokon: Így csökkentsük a vízfelhasználást háztartásunkban

borsonline.hu

Sokkoló részletek derültek ki a Kozma utcai börtönben történt tragédiáról

borsonline.hu

Nádai Anikó exférjének az oldalán tűnt fel Berki Mazsi

borsonline.hu

Varga Mihály fontos bejelentést tett, ez minden magyart érint

További cikkek

Kihívás

Megküzdött a gyilkos kórral a magyar zenész

Probléma

Otthagyta az elvonót Molnár Gusztáv, súlyos dolgok derültek ki