Meghibbantak? A főzőműsorok is korhatárosak

TV Paprika
PUBLIKÁLÁS: 2016. január 23. 16:00
Ártalmatlan főzőcskézésnek tűnik a TV Paprika műsora, mégis tizenkettes karika jelenik meg a képernyőn az adások alatt. Vajon miért?
Sz. B.

Bede Róbert felrak főni egy csirkepaprikást, Magos Zoltán rántást kavar, Jamie Oliver zöldséget aprít. Ki gondolná, hogy mindettől védeni kell a kisgyerekeket? Márpedig a 12-es karika erre figyelmeztet. Feltettük a kérdést a csatornának: miért csak szülői felügyelet mellett kalandozhatnak a kisebbek a gasztronómia világában?

– A TV Paprika műsorai azért esnek a 12-es korhatár besorolás alá, mert előfordulhat olyan gasztronómiai tartalom, amely a kisebbek számára esetleg ijesztő vagy kevésbé érthető. Ilyen lehet például egy disznóvágás, amely egy főzős csatorna esetében semmiképp nem számít káros tartalomnak, de szükség lehet a felnőtt jelenlétére, aki elmagyarázza a gyermek számára a látottakat – tudtuk meg a TV Paprika sajtóosztályától.

Kiderült az is, hogy a televíziós társaság külön részlege dönt erről az európai szabályokat is figyelembe véve.
– A főzés nem csak a zöldségek és az ínycsiklandó desszertek elkészítését jelenti. Óhatatlan, hogy egy olyan csatornán, amely a hét minden napján, napi 24 órában főzést sugároz, előfordulnak műsorok, amelyek például bizonyos állatok levágásáról, húsok feldolgozásáról szólnak – magyarázta a csatorna.

– Ennek ellenére mindenkinek nyugodt szívvel javasoljuk gasztronómiai műsorainkat, mert kikapcsolnak, ötletet adnak. És mindig érdekes például egy francia séftől tanulni izgalmas fortélyokat. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.