Ártalmatlan főzőcskézésnek tűnik a TV Paprika műsora, mégis tizenkettes karika jelenik meg a képernyőn az adások alatt. Vajon miért?
Bede Róbert felrak főni egy csirkepaprikást, Magos Zoltán rántást kavar, Jamie Oliver zöldséget aprít. Ki gondolná, hogy mindettől védeni kell a kisgyerekeket? Márpedig a 12-es karika erre figyelmeztet. Feltettük a kérdést a csatornának: miért csak szülői felügyelet mellett kalandozhatnak a kisebbek a gasztronómia világában?
– A TV Paprika műsorai azért esnek a 12-es korhatár besorolás alá, mert előfordulhat olyan gasztronómiai tartalom, amely a kisebbek számára esetleg ijesztő vagy kevésbé érthető. Ilyen lehet például egy disznóvágás, amely egy főzős csatorna esetében semmiképp nem számít káros tartalomnak, de szükség lehet a felnőtt jelenlétére, aki elmagyarázza a gyermek számára a látottakat – tudtuk meg a TV Paprika sajtóosztályától.
Kiderült az is, hogy a televíziós társaság külön részlege dönt erről az európai szabályokat is figyelembe véve.
– A főzés nem csak a zöldségek és az ínycsiklandó desszertek elkészítését jelenti. Óhatatlan, hogy egy olyan csatornán, amely a hét minden napján, napi 24 órában főzést sugároz, előfordulnak műsorok, amelyek például bizonyos állatok levágásáról, húsok feldolgozásáról szólnak – magyarázta a csatorna.
– Ennek ellenére mindenkinek nyugodt szívvel javasoljuk gasztronómiai műsorainkat, mert kikapcsolnak, ötletet adnak. És mindig érdekes például egy francia séftől tanulni izgalmas fortélyokat.