Celeb

Got Talent: haverjait juttatta be az élő show-ba Horgas Eszter

kbv

Létrehozva: 2015.11.25.

Évek óta ismeri egymást a zsűritag és a Got Talent legutóbbi aranygombos továbbjutója. Tucatnyi közös koncerten vannak túl, közös lemezük is megjelent tavaly. Horgas Eszter az élő show-ba juttatta őket.

Már önmagában az is furcsa, hogy a Talamba ütő­hangszeres együttes jelentkezett a Hungary’s Got Talentbe. Nem azért, mintha nem lenne elég színvonalas, éppen ellenkezőleg: a formáció tagjai a műsor nélkül is nemzetközileg elismertek, a hazai fesztiválok állandó résztvevői, jövőre a Művészetek Palotájában adnak koncertet.

Ám ennél is meglepőbb tényre derített fényt a Bors. Horgas Eszter, aki megnyomta az aranygombot – ezzel egymaga az elődöntő biztos résztvevőjévé tette az együttest – és a zenészek évek óta ismerik egymást. Persze a művészvilágban ez nem szokatlan, azonban kiderült, hogy a Talambának és a fuvolaművésznek tavaly közös lemeze jelent meg Francia szerelem címmel, és ezzel a műsorral számtalan alkalommal felléptek. Lehet persze, hogy csak felhívta a fi­gyelmüket a versenyre.

– Senkinek sem hívtam fel a figyelmét a versenyre. A magam jelenléte is az utolsó percekben dőlt el, hisz pont a válogató alatt egy nemzetközi turném lett volna, amit az utolsó pillanatban sikerült augusztusra áttenni. Ugyanígy nem segítettem nekik sem és más ismerősnek sem – magyarázta Eszter.

– A Talambánál is féltem, mert ha nem ilyen magas színvonalú az előadásuk, biztos nem szavazok rá­juk. Akiket sokra tartok, azok­kal sokkal szigorúbb vagyok, mert nagyobb az elvárásom – mondta lapunknak Horgas Eszter, aki kijelentette: az ítélete maximálisan szakmai, és az élő adások alatt sem lesz elfogult a Talambával.

A csapat és a zsűritag egyébként 2013-ban ismerkedett meg, de egy tavaly no­vem­beri MÜPA-koncert óta nem beszéltek.

– Ahogy a többi induló, mi sem tudtuk, hogy ki lesz a HGT zsűrijében. Az elmúlt tizenhat évben szerencsére több elismert, kiváló művésszel és zenésszel volt alkalmunk egy színpadon zenélni, bármelyikük ülhetne most a zsűriben – mondta Zombor Levente, aki szerint nem származik előnyük a kapcsolatukból Horgas Eszterrel, mégis kötelességüknek érezték, hogy jelezzék a munkakapcsolat tényét a műsor készítőinek.

– Amikor kiderült, hogy Eszter zsűritag lesz, a Talamba jelezte, hogy már dolgoztak vele. Tudattuk Eszterrel is, hogy indul a Talamba. Nem akartunk kizárni a versenyből egy kiváló zenekart csak azért, mert a négy zsűritag közül az egyikkel már felléptek, hiszen amit csinálnak, az nagyon színvonalas. Eszterről pedig a hét epizód válogatás alatt pontosan kiderült, hogy magas a mércéje. Akárkire nem nyomna gombot, csak mert ismeri – mondta Schiwert-Takács László, a műsor kreatív producere, aki azt is elárulta, a szabály szerint nincs akadálya annak, hogy olyan előadó induljon, aki a művészetéből él, és akinek volt szakmai kapcsolata valakivel a zsűriben.

Horgas Esztertől megtudtuk egyébként, hogy volt más zenész is a versenyben, akivel korábban együtt játszott, de esze ágában sem volt továbbengedni. Sőt akadt a jelentkezők között nö­vendéke is, akit szintén kiszavazott, ahogy az autószerelője lányát is. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek