Celeb

Charlie még nincs túl a felesége elvesztésén

Fái

Létrehozva: 2015.11.28.

Charlie-nál alig találni jobb humorú, lazább ro­ckert. Az öntörvényű ikon csütörtökön lelécelt a próbával egybekötött sajtótájékoztatóról. Mindenki azt találgatta: miért?

Tizenöt év után újra összeállt a Generál, hogy decem­berben egy különleges koncerttel lepjék meg a rajongóikat. A Tüske Csarnokban a rocklegendák, Horváth Charlie, Karácsony János, Novai Gábor, Várkonyi Mátyás egész nap próbáltak. Amikor a zenélés sajtótájékoztatóba ment át, Charlie fogta magát és lelépett. Az ikonok a fiatal zenészekből álló MÖRK zenekarral kiegészülve játszották el a Kérdés és a Ha ismerném című dalokat.

– Charlie-t nem lehet megregulázni – legyintett Novai nevetve. – Úgy érezte, el kell mennie, hát ment.

A zenésztársak is csak találgatták, miért szökött meg. Ka­rácsony szerint elfáradt. Charlie öntörvényű, vagány rocker, de az is biztos, hogy a munkában nem ismer tréfát. Csak egyvalaki volt, aki nagy valószínűséggel tudta az igazságot.

– Most volt Katalin-nap. Charlie tegnap kiment a temetőbe a feleségéhez, Katihoz. Egész nap ott volt. Ma igyekezett pótolni a hiányzást, korán jött, egész nap próbált. Kétszeres erővel vetette bele magát a munkába, ezért fáradt el. Le ne írja a nevem! – kérte a stábtag.

Próba után a zenészek sztorizgattak a Generál hőskorából.

– Sokat utaztunk, játszottunk, Kelet-Európa minden országában 1970–71-ben – mesélte Karácsony Já­nos. – A Generál őrülten sikeres volt, óriási népszerűségnek ör­vendtünk a tinilányok és az asszonyok között. Én akkor még kisfiú voltam, főleg a zene érdekelt, de persze jólesett az érdeklődés. Nagy hatással volt az életemre az a két és fél év.

– A Szovjetunióban 77-ben turnéztunk – veszi át a szót Novai Gábor. – Moszkva, Leningrád, Szi­béria, onnan repültünk Várná­ba. A leszállópálya előtt a repülő újraindult. A pilóta hirtelen felkapta a gépet, tett egy kört és újrakezdte a leszállást. Olyan hirtelen kapta fel a gép orrát, hogy kitört a pánik. Nem úgy Tátrai Tibi és Charlie. Ők aludtak. Amikor Charlie felriadt, érzékelte a pánikot és felordított: Matyi, add oda nekik a táskát! Arra a rubellel teli táskára gondolt, amiben a gázsink volt. Dőltünk a rö­högéstől. Különleges a
hu­mora, olyan meglátásai, érdekes gondolatmenete van, ami a zenében is kiütközik. Ezért is tartom rettenetesen nagy előadónak. A közönség ezt varázslatnak éli meg, mi pedig nem tudjuk kiszámítani, ez adja az izgalmat, a frissességet a zenénknek – nevetett Novai.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek