Celeb

Sikeres lehet az új Romantic? Utánajártunk

Bors

Létrehozva: 2015.10.03.

Elképesztő hírrel lepte meg rajongóit Győzike: újjáalakul a Romantic. Ennek kapcsán néztük meg, kiknek jött be, hogy hosszabb pihenő után újra színpadra álltak, és hol lehetett azt érezni, hogy mindez csak egy elkeseredett próbálkozás.

Szerda reggel a Bors elsőként számolt be róla: Győzike közel egy évtizednyi hallgatás után újraéleszti a Romanticot. A 2006-ban pont Győzike miatt megszűnt csapat (akkor a frontember a Győzike-show okán döntött úgy: otthagyja a lányokat) most ismét megpróbálja együtt. Kérdés persze, hogy meg tudják-e ugrani a régi slágerek által felállított mércét, vagy csupán meglovagolják az egykor volt sikert - mindenesetre beszédes, hogy Győzi épp a bejelentés napján rukkolt elő új klipjével, ami eddig nem aratott osztatlan sikert (jelenleg a Youtube-on kábé hatszor annyi dislike van rajta, mint kedvelés)

De lássuk, kiknek jött be a “káposzta felmelegítése” az utóbbi években - és kinek nem!

Hip Hop Boyz

A kilencvenes évek egyik legkedveltebb triója volt Levy T, OG Duck és Real Action csapata. Anno teltházas BS illetve Kisstadion koncertekkel büszkélkedhettek, 1998-ban azonban váratlanul feloszlottak. Valószínűleg elfogyhatott a lendület, mert a 2005-ös újjáalakulás után csak egy régi slágereket felmelegítő albumra futotta, majd gyorsan ismét feloszlott a csapat. Persze a retróláz jegyében a feloszlás sem tartott sokáig - Facebook-oldaluk tanúsága szerint például még idén is ellátogathatunk egy-egy Hip Hop Boyz haknira - azonban túl sok reményt nem fűznénk hozzá, hogy régi fényében tündököl a trió 2015-ben is...

ShyGys

Ők voltak a magyar Backstreet Boys. A Kozsó-gyár leghíresebb csapata. Őszintén: aki a kilencvenes években volt fiatal, mindenki tudta a Hello koreográfiáját. Persze a dolog csak pár rövid évig tartott. Aztán másfél évtizednyi hallgatás után idén márciusban bejelentették: visszatérnek. Májusban ki is hoztak egy dalt (Miért nem maradsz mellettem?) - ami épp csak egy picikét teljesít jobban a friss Győzike szerzeménynél: a dislike-ok száma ugyanis itt is jelentősen meghaladja a kedvelésekét, emellett az is beszédes, hogy kommenket helyett csak a “megjegyzések le vannak tiltva ennél a videónál” felirat fogad minket a klip alatt.

Bestiák

A nagyjából a ShyGys idejében alakult lánytrió szintén Kozso vonzáskörébe tartozott, ám a lányok egy idő után függetlenítették magukat az Ámokfutók frontemberétől - később pedig fel is oszlottak. Ennek ellenére, ha a kilencvenes évek lánycsapatairól beszélünk, akkor mindenképp meg kell őket említeni. Náluk 2011-ben jött a káposzta felmelegítése, méghozzá DJ Dominique segítségével - ám a dolog nem tartott túl sokáig, mert 2014-ben ismét a Bestiák újjáalakulásáról kellett írnunk. Retró-partikon a mai napig elcsíphetőek (duóként) - azonban új matériát senki ne várjon tőlük.

UFO

Szerelemdoktor, Karibi party, Napolaj - minden tinidiszkó elmaradhatatlan kelléke, maga a tömény kilencvenes évek. A csapat először akkor oszlatta fel magát, amikor bevallották: lemezeiken bizony koránt sem azok énekelnek, akik a színpadon tátognak (Keresztes Ildikó, Kozma Orsi, Fehér Adrienn és Czerovszky Henriett adta a hangját a dalokhoz a stúdióban). Ezután gyors újjáalakulás, majd ismét egy feloszlás következett, 2002-ben. Ugyan jelenleg ismét aktív az UFO, sőt, szinte nincs nélkülük retro-party, mégsem emiatt, hanem a frontember prostipere kapcsán kerülnek leginkább szóba (amiről természetesen a BorsOnline is rendszeresen beszámol).

Persze nem csak hazánkban divat újjáalakulni

A kilencvenes-kétezres évek slágereinek újrázása a briteknél és a tengerentúlon sem idegen az előadóktól. Példának okáért a Spice Girls 2007-es újjáalakulása után az első londoni koncertjükre 38 másodperc alatt fogytak el a jegyek. Ez persze csupán azt jelenti, hogy a régi sikereket jobban meg tudták lovagolni, mint egy-egy hazai csapat, viszont újat ők sem tudtak már letenni az asztalra. (2012 végén bemutatásra került egy musical is a dalaikra felfűzve - ami az évad legrosszabb kritikáit gyűjtötte be. Valószínűleg ekkorra már a másfél évtizedes popdalok is sokat vesztettek fényükből...)

A nemzetközi popszíntér talán egyetlen igazán sikeres újjáalakulása a Take That-hez köthető: az 1996-ban, Robbie Williams kiválása után szétesett csapat tíz évnyi szünet után tért vissza, és rögtön le is tettek egy olyan anyagot az asztalra (Beautiful World), ami a brit lemezeladások történetének 32. legsikeresebb albuma lett - és azóta is hozzák az elvárt színvonalat. Nekik bejött a káposzta felmelegítése - a többieknek azonban azt kell mondanunk, nem igazán.

Kíváncsian várjuk, a Romanticnak mi lesz a sorsa...

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172878_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714462511
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174948_auto_resized.png
metropol.hu

A 80'-as években minden asszony belé volt szerelmes - felismerhetetlen lett a filmcsillag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175317_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Az alvilágig érhettek a fővárosi számlagyár kulcsfigurájának kapcsolatai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171120_auto_resized.jpg
ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174794_auto_resized.png
hirtv.hu

Kósa Lajos Magyar Péterről: a legvadabb összeveszés alatt sem csinál ilyet az ember + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714462511
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174276_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175472_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghan döntött: Harry herceggel nem egyezik, amit szeretnének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714462511
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LqwcpFUScuwgn1arb8bd4-j5v-VG1CCu7MyIuIi2nAQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJhZDI1Mjc5ZjgzMTQ2NTA4NDg4MzMxNDFiZjU3Y2Y5.webp
Költözés

Miért titkolózik Gáspár Győző? Sejtelmes utalást tett rá, hova költöztek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nu78MtZk1MGSCM9DdX8Kcp3f-hdcys0Hn1LZPqErMxw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NhMWViN2Y2YTIxYTQxZDdhNjNmZDRiOTk5Yjc3NDdm.webp
Kiakadás

Együtt buliztak a Házasság első látásra sztárjai – súlyos dolgot fedeztek fel a rajongók a fotókon