Celeb

Rékasi Károly éjszaka látogatta meg a gyerekeket

kbv

2015. július 27. hétfő 05:20

Rékasi kamerát még ugyan nem enged a lakásába, mert állapota nem százszázalékos, de azoknak a gyerekeknek nem tudott nemet mondani, akik egy táborban vártak rá.

Évek óta lelkes támogatója a káptalanfüredi MINYATA tábornak Rékasi Károly, aki tavalytól már párjával, Pikali Gerdával vett részt a gyerekek szórakoztatásában. A MINYATA Egyesület hátrányos helyzetű gyerekeknek kínál nyaralási lehetőséget. A cél igazán nemes, Rékasi annak idején örömmel vállalta a felkérést. Rékasi balesete azonban úgy tűnt, közbeszól a jótékonykodásnak. Amikor értesültek a hírről, a szervezők és a gyerekek is csalódottan vették tudomásul, hogy a két színész idén nem lesz velük.

Rékasi azonban takarodó, vagyis a 10 órás villanyoltás után mégis megjelent a táborban, a legnagyobb bajban is olyan emberségről téve tanúbizonyságot, amit csak kevesen tudnak felmutatni. Bár hosszú időt nem töltött a kicsikkel, az a kevés, amennyit állapota engedett, igazán tartalmas volt. – Egyáltalán nem számítottunk rá, hogy Karcsi el tud jönni idén a táborba. Hétfőn ezért írtunk neki egy levelet, amit az összes gyerek is aláírt, jobbulást kívánva neki. Ezután, kedden már a táborban volt Gerdával, és még ajándékokat is hoztak – mesélte a Borsnak Dalos Zoltán szervező.

– Ő egy robot, megy, mint a gép! Látszott rajta, hogy nem százszázalékos a fizikuma, de azonkívül, hogy gipsz van a lábán, és mankóval jár, semmi nem utalt arra, hogy pár hete még az életéért küzdöttek – folytatta a tábor szervezője.

Rékasi és Gerda körülbelül egy órát töltöttek a táborban, és mivel már este volt, csak a nagyobb fiúk-lányok és a szervezők voltak ébren. A színész azonban így is maradandó élményt nyújtott ennek a maroknyi csapatnak: a gyerekekkel versszavalást tanult. Egy kamasz fiú személyes problémáján is segített.

– Karcsi talált magának egy fiút, aki kamaszodik, és erősen mutál. A fiút nagyon zavarja a megváltozott hangja, Rékasi viszont azt mondta, szerinte csodálatos az a hang – mesélte a történteket a táborvezető.
A színész egyébként maga is beszélt a táborról a múlt csütörtök esti Fókusz interjújában, de csak annyit árult el róla, hogy lakóautóval érkezett a Balatonhoz.
 

További cikkek

Dráma

Átérzem a hajléktalanok problémáját! – Itt húzta meg magát a magyar zenész, akinek leégett a háza

Család

Kiderült, mikor születik és hogy fogják hívni Nádai Anikó gyermekét

Ez is érdekelhet

life.hu

"Milyen rúzst használsz, Norbika?" - Támadják a kommentelők Schobert Norbit: fotó

borsonline.hu

Csuti őszinte vallomása: „Védeni szeretném a volt feleségemet”

origo.hu

Ügyesen feltette a BMW-s a hóláncot, csak azt nem találta el, melyik kerékre kellett volna

hirtv.hu

Lefejelte a vásárlót, aki csak a dohányboltba akart bemenni - videóval

bama.hu

Kattant a bilincs: ismét baranyai dílerekre akadtak a rendőrök

origo.hu

Kezdődik a legújabb Windows 10 vésztelepítése

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd ? 13 receptötlet, hogy hibátlan legyen a hétvégi ebéd

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

nemzetisport.hu

Női kézilabda: az idény végén visszavonul az ETO kapusa

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 22.: Különös látomásokat, álmokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Soha nem látott szalagkorlát épül egy magyar út mellett, meg fog lepődni, hogy néz ki - fotók