Celeb

Rékasi Károly éjszaka látogatta meg a gyerekeket

kbv

2015. július 27. hétfő 05:20

Rékasi kamerát még ugyan nem enged a lakásába, mert állapota nem százszázalékos, de azoknak a gyerekeknek nem tudott nemet mondani, akik egy táborban vártak rá.

Évek óta lelkes támogatója a káptalanfüredi MINYATA tábornak Rékasi Károly, aki tavalytól már párjával, Pikali Gerdával vett részt a gyerekek szórakoztatásában. A MINYATA Egyesület hátrányos helyzetű gyerekeknek kínál nyaralási lehetőséget. A cél igazán nemes, Rékasi annak idején örömmel vállalta a felkérést. Rékasi balesete azonban úgy tűnt, közbeszól a jótékonykodásnak. Amikor értesültek a hírről, a szervezők és a gyerekek is csalódottan vették tudomásul, hogy a két színész idén nem lesz velük.

Rékasi azonban takarodó, vagyis a 10 órás villanyoltás után mégis megjelent a táborban, a legnagyobb bajban is olyan emberségről téve tanúbizonyságot, amit csak kevesen tudnak felmutatni. Bár hosszú időt nem töltött a kicsikkel, az a kevés, amennyit állapota engedett, igazán tartalmas volt. – Egyáltalán nem számítottunk rá, hogy Karcsi el tud jönni idén a táborba. Hétfőn ezért írtunk neki egy levelet, amit az összes gyerek is aláírt, jobbulást kívánva neki. Ezután, kedden már a táborban volt Gerdával, és még ajándékokat is hoztak – mesélte a Borsnak Dalos Zoltán szervező.

– Ő egy robot, megy, mint a gép! Látszott rajta, hogy nem százszázalékos a fizikuma, de azonkívül, hogy gipsz van a lábán, és mankóval jár, semmi nem utalt arra, hogy pár hete még az életéért küzdöttek – folytatta a tábor szervezője.

Rékasi és Gerda körülbelül egy órát töltöttek a táborban, és mivel már este volt, csak a nagyobb fiúk-lányok és a szervezők voltak ébren. A színész azonban így is maradandó élményt nyújtott ennek a maroknyi csapatnak: a gyerekekkel versszavalást tanult. Egy kamasz fiú személyes problémáján is segített.

– Karcsi talált magának egy fiút, aki kamaszodik, és erősen mutál. A fiút nagyon zavarja a megváltozott hangja, Rékasi viszont azt mondta, szerinte csodálatos az a hang – mesélte a történteket a táborvezető.
A színész egyébként maga is beszélt a táborról a múlt csütörtök esti Fókusz interjújában, de csak annyit árult el róla, hogy lakóautóval érkezett a Balatonhoz.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Baloldali ideológiai kényszerítés miatt felmondott az egyik legismertebb német újságíró

vg.hu

Zelenszkij már ősszel tudhatta, hogy támadni fognak az oroszok

borsonline.hu

Fotó: Olyat csinálnak Rúzsa Magdi ikrei, szüleik szétröhögik magukat

hirtv.hu

Hatalmas erőkkel vonult ki a rendőrség, lezárták a környéket: egy 80-as éveiben járó férfit a nyílt utcán késeltek halálra

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

origo.hu

Holtan találták Vajna Tímea barátját, a rendőrség is nyomoz

travelo.hu

Fotók: Ilyen lett a felújított székesfehérvári Szent István király székesegyház

borsonline.hu

Se bugyi, se más: anyaszült meztelenül fotózták le a TV2 sztárját

borsonline.hu

Nádai Anikó exférjének az oldalán tűnt fel Berki Mazsi

borsonline.hu

Szlávik János bejelentette: új fertőzés terjed, súlyos megbetegedést okoz

borsonline.hu

Sokkoló részletek derültek ki a Kozma utcai börtönben történt tragédiáról

További cikkek

Kihívás

Megküzdött a gyilkos kórral a magyar zenész

Probléma

Otthagyta az elvonót Molnár Gusztáv, súlyos dolgok derültek ki