Az egész világsajtót bejárták azok a képek, amelyek a kínai kutyahúsfesztivál főszereplőit, a ketrecben a halálukra váró, megnyomorított, megvert ebeket mutatták. De nem kell a Távol-Keletre utazni, ha hasonló szörnyűséget akarunk látni: Svájcban is fogyasztható a kutyahús, sőt még macskák is terítékre kerülhetnek. Igaz, ott – Kínával ellentétben – kereskedni nem lehet vele, de ha valaki mégis hozzájut, akármilyen fogást készíthet ebekből, az interneten ugyanis számos recept fellelhető.
Bár a törvények nem tiltják, ma már szerencsére nem örvend nagy népszerűségnek ez a fogás. A svájci Blick szerint a kutyafogyasztás szokása a falvakba, elsősorban a Rajna-völgybe és az ország középső részébe szorult vissza, s főképp paraszti körökben dívik már csak. 2008-ban a lapnak így nyilatkozott egy fogyasztó:
– Legalább évente egyszer eszem füstölt kutyahúst. A gulyás a legjobb belőle, de az egy évnél idősebb állatokkal már vigyázni kell, mert azoknak kemény a húsa – mondta a Bruno D.-nek nevezett férfi a Rajna-völgyből.
Az állatvédők természetesen még a csekély fogyasztás ellen is hevesen tiltakoznak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.