Celeb

Szívesen élne festészetből Som-Balogh Edina - interjú

A. T.

2015. május 31. vasárnap 10:30

A csillogó sztáréletet két és fél évvel ezelőtt elcserélte a kismamák fárasztó, de megannyi örömöt adó mindennapjaira. Imádja kisfiát, Noelt, és egy percig sem bánja, hogy gyermeke kedvéért nem tért vissza azonnal a televízió képernyőjére. Sőt! Hosszú távon a civil szférában képzeli el a jövőjét.

Mennyi ideig élt reflektorfényben?

Tizenkilenc éves koromtól huszonkilenc esztendős koromig naponta látható voltam a Barátok köztben, mint Nádor Kinga. Ez a tíz év nagyon fontos időszaka volt az életemnek, de tudtam, hogy előbb-utóbb vége lesz, és igyekeztem megtalálni azt az irányt, ahol boldogulhatok a későbbiekben. Mindig érdekelt a festészet, korábban rajzoltam is, így újra ecsetet ragadtam. Tudni kell váltani. A kisfiam, Noel négy hónapos volt, mikor elkezdtem tanárhoz járni.

Realista festményeket készítek, keresem a saját stílusomat. Egyelőre még két-három hónapig is eltart, mire befejezek egy képet. Aprólékosan dolgozom ki a részleteket. Ráadásul anyukaként nem akkor festek, amikor kedvem van hozzá, hanem amikor időm. Arra viszont rájöttem, hogy csak elkezdenem nehéz. Jó jel, hogy egyáltalán felismertem a problémát. Ha van egy kis időm, már nem gondol­kodom, csak előveszem a vásznat, az ecsetet és festek.

Hiányzik önnek a nyüzsgő sztárélet?

Időnként visszahívnak a sorozatba, és akkor örömmel megyek, így nem érzem hiányát a forgatásoknak. Ezen kívül részt szoktam venni különböző eseményeken is. Nekem ennyi bőven elég.

Három évvel ezelőtt önként döntött arról, hogy Nádor Kinga elköltözzön a Mátyás király térről?

Hat hónapos kismama voltam, amikor abbahagytam a forgatást. Számomra soha nem volt kérdés, hogy a családot vagy a karriert választom. Mindig is szerettem volna anya lenni, és huszonkilenc éves koromra megértem rá. Átlagban három évet töltenek otthon az anyukák a gyermekükkel, és ez nagyon gyorsan elszalad. Ki kell élvezni a vissza nem térő pillanatokat. Csak Noelre akartam koncentrálni. Nem éreztem világvége hangulatot, hogy véget ér az aktív szereplésem.

A jövőben a színészetből, avagy a festészetből kíván megélni?

Nem hiszem, hogy a színészetből, inkább az utóbbi. Egyelőre azonban nem értékesítettem a festményeimet. Előbb szeretnék egy kiállítást az összegyűlt képekből. Eddig körülbelül húsz el­készült művem van. Az elmúlt két évemet a tanulásra szántam.

Ügyes üzletasszony vált önből?

Én inkább úgy mondanám, hogy vállalkozó. Vállalkozom az újra, másra. Igen, határozott vagyok. Ha elbizonytalanodom, azt csak a férjem tudja, és ő átsegít a nehézségeken.

Ismert személyként nehéz a civil munkaerőpiacon boldogulni?

Az emberek tele vannak előítéletekkel. Én épp ezért próbálok maximalista lenni, a lehető legtöbbet és legjobbat kihozni magamból.

Egy színész időbeosztása rendszertelen, a hétköznapi munkarendhez is képes lenne hozzászokni?

A monotonitásra alkalmatlan lennék. Mást szoktam meg, nekem más a természetes. Persze, ki tudja, mit hoz a jövő, és ha arról lenne szó, hogy nincs más lehetőség, akkor Noel miatt biztosan megpróbálnám. Sem a fes­tészet, sem a ruhatervezés nem kötött szigorú időbe­-osztáshoz.

Valóban, nemrég divattervezőként is debütált.

Weisz Fannival közösen tervezzük a ruhákat, de természetesen vannak mellettünk gazdasági szakemberek, akik segítenek minket. Nemrég bemutatásra került egy általunk tervezett nyári kollekció, de hogy ez az utunk, az még kérdéses. Pozitív visszajelzéseink vannak, azonban tudom, hogy egy sikeres vállalkozás beindításához évek kellenek.

Kisgyermekes anyukaként mennyire „átlagosak” a napjai?

Noel van az életem középpontjában, de nem bírnám elviselni, ha be lennék zárva a négy fal közé, így ebben az értelemben véve nem tipikus az életem. Nem mosok, főzök, vasalok mindennap, de persze ezek a munkák megvárnak, ha el is napolom őket. Anyukámék viszonylag közel laknak hozzánk, így hetente többször is előfordul, hogy Noellel beülünk az autóba, és meglátogatjuk őket. Ott pedig nem én vagyok a háziasszony, anyukám elkényeztet minket. A saját dolgaimra kevesebb időm jut, de pozitívan állok mindenhez hozzá. Én ugyanaz a lány vagyok, aki egykor voltam. Tele tervekkel, kihívásokkal, ötletekkel, melyek megvalósításra várnak… 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Amikor a kommunista diktatúra megijedt az Iron Maidentől

vg.hu

Zelenszkij már ősszel tudhatta, hogy támadni fognak az oroszok

vg.hu

Amerikai vízumot kért Szergej Lavrov

ripost.hu

Letolta a bugyiját, less be alá: szeméremdobját mutatja a vadóc álomnő

magyarnemzet.hu

Elgondolkodtató, hogy mit mondott a svéd sztár Hosszú Katinkáról

origo.hu

Holtan találták Vajna Tímea barátját, a rendőrség is nyomoz

mindmegette.hu

Vízspórolás felsőfokon: Így csökkentsük a vízfelhasználást háztartásunkban

borsonline.hu

Sokkoló részletek derültek ki a Kozma utcai börtönben történt tragédiáról

borsonline.hu

Nádai Anikó exférjének az oldalán tűnt fel Berki Mazsi

borsonline.hu

Varga Mihály fontos bejelentést tett, ez minden magyart érint

További cikkek

Kihívás

Megküzdött a gyilkos kórral a magyar zenész

Probléma

Otthagyta az elvonót Molnár Gusztáv, súlyos dolgok derültek ki