Celeb

Magyarok is megsérültek a nepáli földi pokolban

M. S.

Létrehozva: 2015.04.28.

Egy turistacsoport hazaérkezett, öten közülük kórházban lábadoznak. Tíz magyarról egyelőre nem tud a külügy.

Földi pokollá változott Nepál, amikor szombaton a Richter-skála szerinti 7,9-es erejű földrengés rázta meg az országot. Az eddigi felmérések szerint a csapás több mint 4000 áldozatot követelt. A Külgazdasági és Külügyminisztérium adatai alapján a térségben ötvennyolc magyar tartózkodott, közülük lapzártánkig tízzel nem sikerült felvenni a kapcsolatot. Szijjártó Péter külügyminiszter tegnap bejelentette: tizennyolcan már biztonságban elhagyták az országot, harminc ember hogylétéről és hollétéről van híre a minisztériumnak. Négy turistát a helyi tiszteletbeli konzul meglátogatott egy egyházi kórházban, ők a körülményekhez képest jól vannak. Egy másik magyar sérült is kapott ellátást, pontos tartózkodási helyének felderítése után felveszik vele a kapcsolatot.

Tegnap a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata is elindult az ázsiai országba. Révész Szilvia, a
Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója a Borsnak elmondta: a számos utórengés miatt a reptéren sokáig nem fogadták a csapatot szállító repülőgépet. Révész hozzátette: egy hölgy azzal jelentkezett náluk, hogy bár a földrengés után sikerült kommunikálnia Nepálban lévô lányával, de másfél órával később a kapcsolat megszakadt.

Tegnap a magyarok egy része hazatért a katasztrófa sújtotta övezetből. Egy tizenöt fős magyar csoport gépe landolt Budapesten. Az Indexnek az utazást szervező iroda munkatársa elmondta: a földrengés Katmanduban érte őket, nem esett bajuk. A csoport vezetője nem jött Magyarországra, de elhagyta Nepált. 

Gyászol a sztár

Sophia Bush, akit legtöbben a Tuti gimi című nagy sikerű sorozatból ismerhetnek, összeroppant, amikor kiderült, hogy volt kedvese, Dan Fredinburg is életét vesztette a nepáli földrengés okozta lavinában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek