Celeb

Lakótársai kiakadtak Demcsák Zsuzsa kameráitól

Bors

2015. február 6. péntek 04:00

Biztonsági kamerákkal szerelte fel az otthonához vezető területet Demcsák Zsuzsa. A szomszédok attól tartanak, hogy őket is figyelik.

Figyel a Nagy Testvér?

A lakóparkban élők tavaly ősszel szövetkeztek, hogy kiderítsék, Demcsák megfigyelőrendszere minden engedély birtokában épült-e ki. A lakók elsősorban attól tartanak, hogy a kamerák látószögébe nemcsak a Demcsák által bérelt lakás, hanem mások magántulajdona és közös tulajdonú részek is beleesnek.

A kö­zösség ezért megkérte a műsorvezetőt, hogy a három kamerát telepítse olyan helyre, ahol azok csak az ő tulajdonát pásztázzák, vagy igazolja szakvéleménnyel, hogy a rendszer a többi lakót nem figyeli.

Máris, szomszéd!

A hónapokon át tartó levelezés a lakók és Demcsák között végre hozott némi eredményt.

– Azt beszélik, két kamerát már átszereltetett Zsuzsa, a har­madikat azonban nem – mondta informátorunk. – A mű­sorvezető ugyanakkor még októberben jelezte, nem áll módjában szakvéleményeket készíttetni a kamerákról, hiszen magáncélra üzemelteti azokat, így nem köteles ezért fizetni.

Kié a felvétel?

Ami azonban továbbra is aggasztja a lakókat, hogy hiába próbálják megtudni, a felvételeket hol és ki kezeli, tárolja. Kitől félhet Demcsák Zsuzsa? Mikor tisztázódik majd a kamerák kihelyezésének jog- és szakszerűsége? Többek között ezeket is szerettük volna megkérdezni tőle. Választ ugyan küldött, de azt is tagadta, hogy a kamerák miatt vitában áll a szomszédai­val. Megkérdeztük Demcsák Zsuzsát, meg tudja-e nyugtatni lakótársait.

– A szomszédok is meggyőződhettek arról, mit látnak és mit nem a kamerák. Volt terepbejárás velük együtt. Tudják, hogy a kamerák a magánterületemet figyelik, sőt az ő kérésükre mindegyik beállításán változtattunk, finomhangoltunk. Nagyon fontos volt számomra, hogy ők is megnyugodjanak, hiszen nem sérti az ő életüket, ami engem véd. Személyesen mindig a szimpátiájukról biztosítanak. Amennyiben bárkinek még olyan problémája lenne, amit nem jelzett nekem, az ne a sajtóban keressen meg, hiszen elérhető vagyok – mondta a Borsnak a műsorvezető, majd hozzátette.

– A magánterület bekamerázása mindenkinek a saját joga, amennyiben az nem vesz közösségi területet. Márpedig ez ebben az esetben így van.  

További cikkek

Veszteség

Képtelen elszakadni elhunyt feleségétől Koltai Lajos

Szexi

Öt éven keresztül a hazát védte, most pornófilmekben fegyverezi le a férfiakat

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

life.hu

Nincs vége a sztárszakításoknak! Ennek a párnak a szétválása nagyot fog robbanni

magyarnemzet.hu

Varga Judit: Súlyos tüneteket produkál az agresszív nyugati liberalizmus

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

origo.hu

Gombócérés a torokban: az izmok ellazítása is segíthet

nemzetisport.hu

MLSZ: Csányi Sándor nagyobb együttműködést vár a szurkolóktól

vg.hu

Az omikron egyik alváltozata az eddigieknél is fertőzőbb lehet

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

origo.hu

Mindenki kinevette ezt a lényt A Jedi visszatér forgatásán - videó