Celeb

Elátkozott Oscar-díj: aki nyer, valamit el is veszít

Bors

Létrehozva: 2015.02.22.

Általában a színészek egyik legnagyobb álma elnyerni a szobrocskát, mégis akadnak, akik átkozzák a napot, amikor a borítékből az ő nevük került elő.

Minden színész álma, hogy megkapja az Egyesült Államok legrangosabb filmművészeti díját, de vajon tudják-e, különösen a szakma női képviselőinek legjobbjai, hogy ha elnyerik az Oscar-szobrot, valamit elveszítenek?

Tiziana Casciaro viselkedéskutató szerint elegendő ok a szakításra, ha felcserélődik a – megszokott társadalmi normák diktálta – nemek közötti hagyományos szerep. Arról, hogy ebben van valami, sok hollywoodi híresség tudna mesélni.

Itt van mindjárt Jennifer Lawrence, aki 2013-ban magához ragadta ugyan az Oscar-díjat, de hat hónappal később már magányosan bújt ágyba, mert jegyese, Nicholas Hoult szakított vele. 

A leghíresebb „átkos” Sandra Bullock. Neki aztán sok álmatlan éjszakája volt, miután elrebegte köszönőbeszédét a gálán, mert Jesse James tetkós lánnyal való hancúrját és az azt követő válást az egész világ végigkövethette.

Kate Winslet 2009-es nyertes éjszakája után férje, Sam Mendes rendező inkább egy kevésbé sikeres színésznő mellett vigasztalódott.

Ryan Phillippe sem tudta elviselni, hogy Reese Witherspoon elnyerte a legjobbnak járó szobrot, rá­adá­sul férje olyan színésznővel csalta meg, akivel együtt játszott a győzelmet hozó filmben.

Julia Roberts és pasija négy évig volt együtt, de három hónappal az Erin Brockovich című moziban nyújtott alakításáért megkapott elismerést követően Benjamin Bratt faképnél hagyta a sztárt.

Gwyneth Paltrow és Ben Affleck Hollywood első számú párja volt 1999-ben, de miután a Szerelmes Shakespeare meghozta neki az aranyszobrocskát, véget ért a boldogságuk... 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek