Celeb

Szerelme lakásáról indult a halálba Plexi

B. M.

Létrehozva: 2014.11.02.

A rendőrség még vizsgálódik Csordás Ilona Plexi halála ügyében, aki nagy valószínűséggel öngyilkos lett. A Bors megtudta: valóban új barátja lakásából indult a végső útjára.

A Modern Hungária egykori énekesnője, Csordás Ilona tragikus körülmények közt vesztette életét: holttestét október elején vetette fel a Duna. Halálának körülményei még nem tisztázottak. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit – tájékoztatta a Borsot az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Ez pedig azt jelenti, hogy nem merült fel idegenkezűség gyanúja, vagyis az áldozat vagy balesetet szenvedett, vagy öngyilkos lett.

Csordás Ilona volt élettársa, Kocsik Géza – aki 27 évet élt együtt az énekesnővel, és van egy közös, most már egyetemista fiuk – korábban azt mondta a Borsnak, hogy Plexi érzelmileg labilis nő volt, és többször volt öngyilkossági kísérlete. Az általunk ismert – egyelőre meg nem erősített – információk szerint az énekesnő május környékén költözött régi-új élettársához, akivel se veled, se nélküled kapcsolatban élt. Plexi ugyanis évtizedekig szerette a férfit, aki házasságban élt, és ezen a vokalista miatt sem akart változtatni. Ám időközben a férfinak megváltozott a családi állapota, és a nő számára felvillant a remény. Májusban összeköltöztek. Állítólag azon a napon összevesztek, és az énekesnő a lakásából indult utolsó, végzetes útjára – valószínűleg a közeli Dunába.

Dr. Bilkei Pál kriminálpszichológus megpróbálta rekonstruálni, mi vezethetett oda, hogy Csordás Ilona öngyilkos lett.  

– Azt gondolom, hogy talán az életét kudarcok kísérhették, és depressziós is lehetett. Persze nem tudni, hogy volt-e valaha pszichiátriai kezelés alatt, mert arra mindenképpen szükség lett volna. Elképzelhető, hogy azon a napon a párjával konfliktusba keveredett, és úgy érezhette, hogy mindennek vége. Az öngyilkosságot elkövetők egyébként mindig adnak egy-egy jelzést, hogy mire készülnek. Ez az úgynevezett „cry for help”, amit sajnos gyakran összetévesztenek az üres fenyegetéssel és zsarolással – mondta a Borsnak a szakember, aki azt gondolja: mivel az elhunyt a Dunába ölte magát, valószínűleg valamilyen tudatmódosító gyógyszer hatása alatt lehetett.

– Meggyőződésem, hogy gyógyszert vehetett be, nehogy visszaforduljon. Valószínűleg mindenképpen véget akart vetni az életének, a Duna pedig a közelben lehetett. Az öngyilkosságok hazai történelmében egyébként a Duna, a víz mindig vezető szerepet játszott. Az ötvenes évek környékére volt jellemző, hogy az öngyilkosjelöltek a Szabadság hídról ugrottak a Dunába – tette hozzá a kriminálpszichológus.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek