Kiss Kálmán kifizeti az adósságait, utána elindul világot látni, tanulni.
Otthon legszívesebben húslevest főz, de a jó fűszeres brassói a kedvence. Az RTL Klub A konyhafőnök című műsorának győztese nyilatkozott a Borsnak.
Mikor ragadott először fakanalat?
Húszéves koromtól kezdve főzök komolyabban. Rengeteg főzős videót nézek, sok könyvet elolvasok a témában. Először csak utánoztam, amit ezekben a műsorokban láttam, aztán egyre jobban tudtam variálni az ételeket. A legjobban azt szeretem, ha csak pár alapanyagból készül zamatos étel.
Korábban volt egy koktélbárja. Mi történt vele?
Tanultam mixerkedni, s amikor már két éve csináltam, azt gondoltam, mindent tudok a szakmáról, s két társammal nyitottunk egy üzletet Budapest belvárosában. A forgalom azonban elmaradt, be kellett zárnunk. Hatalmas csalódás volt, utána a vendéglátástól el is fordultam, és csak a főzésre koncentráltam.
Mit főz a legszívesebben?
Kedvencem az olasz konyha és a húsok, bármilyen mennyiségben. A kacsát nagyon kedvelem, de a kedvencem a brassói aprópecsenye. Szeretem a fokhagymát, a borsot, a fűszeres ételeket, a brassói pedig pont ilyen. Ha otthon főzök, rántott húst, pörköltet, húslevest készítek a leggyakrabban, hagyományos, hétköznapi konyhát viszek.
Mihez kezd a tízmillió forintos nyereménnyel?
Először is kifizetem a még megmaradt adósságaimat, aztán szeretnék külföldre utazni, és ott beállni konyhákba dolgozni, képezni magam. Szeretnék még többet tudni a főzésről. A hosszú távú céljaim között pedig egy amerikai stílusú bár vagy bisztró szerepel.