Celeb

Kiss Kálmán titka: kedvence a brassói

Bors

Létrehozva: 2014.10.04.

Kiss Kálmán kifizeti az adósságait, utána elindul világot látni, tanulni. 

Otthon legszívesebben húslevest főz, de a jó fűszeres brassói a kedvence. Az RTL Klub A konyhafőnök című műsorának győztese nyilatkozott a Borsnak.

Mikor ragadott először fakanalat?

Húszéves koromtól kezdve főzök komolyabban. Rengeteg főzős videót nézek, sok köny­vet elolvasok a témában. Először csak utánoztam, amit ezekben a műsorokban láttam, aztán egyre jobban tudtam variálni az ételeket. A legjobban azt szeretem, ha csak pár alapanyagból készül zamatos étel.

Korábban volt egy koktélbárja. Mi történt vele?

Tanultam mixerkedni, s amikor már két éve csináltam, azt gondoltam, mindent tudok a szakmáról, s két társammal nyitottunk egy üzletet Budapest belvárosában. A forgalom azonban elmaradt, be kellett zárnunk. Hatalmas csalódás volt, utána a vendéglátástól el is fordultam, és csak a főzésre koncentráltam.

Mit főz a legszívesebben?

Kedvencem az olasz konyha és a húsok, bármilyen mennyiségben. A kacsát nagyon kedvelem, de a kedvencem a brassói aprópecsenye. Szeretem a fokhagymát, a borsot, a fűszeres ételeket, a brassói pedig pont ilyen. Ha otthon főzök, rántott húst, pörköltet, húslevest készítek a leggyakrabban, hagyományos, hétköznapi konyhát viszek.

Mihez kezd a tízmillió forintos nyereménnyel?

Először is kifizetem a még megmaradt adósságaimat, aztán szeretnék külföldre utazni, és ott beállni konyhákba dolgozni, képezni magam. Szeretnék még többet tudni a főzésről. A hosszú távú céljaim között pedig egy amerikai stílusú bár vagy bisztró szerepel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek