Celeb

Kánya Kata lányát kitiltották a konyhából

kbv

2014. október 5. vasárnap 05:30

Mindenáron főzni akart, ám szállodatulajdonos édesapja nem engedte a konyha közelébe sem a Konyhafőnök ezüstérmesét, Wossala Rozinát. Külföldi útjait viszont, amelyeken tanulhatott, mindig támogatta.

Már egészen korán eldőlt: Wossala Rozina a konyhában, vagy legalábbis ahhoz nagyon közel szeretné leélni az életét. Talán nem is kellene csodálkoznunk a vendéglátás ilyen fokú szeretetén, hiszen édesapja, a szállodatulajdonos Wossala György jóvoltából már egészen kicsi korától magába szívhatta volna az alapokat. Édesapja és édesanyja, a színésznő Kánya Kata azonban másfél éves korában elvált, ám Rozina továbbra is tartotta a kapcsolatot apukájával.

– Sokat támogatott, hogy külföldön tanulhassak, jó kapcsolatban voltunk mindig. Nagyon büszke vagyok rá – mondja Rozina, akinek ugyan minden lehetősége adott volt, hogy külföldön édesapja segédletével tanuljon, azonban ő más utat választott.

– Ösztöndíjjal tanultam három évig, miközben folyamatosan dolgoztam, magamat tartottam el. Számomra fontos ugyanis, hogy a nők is tudjanak önállóan élni, legyenek talpraesettek. Két társammal béreltünk közösen egy albérletet, tipikus diákéletet éltem. Hosszúak voltak az éjszakáink és rövidek a nappalok. Egy kolumbiai fiúval és egy mexikói lánnyal laktam együtt, nálunk alap volt a vidámság, a nagy bulik, a közös főzések – meséli Rozina, aki azt is elárulta: édesapja a saját szállodáinak konyhájába nem igazán engedte be.

– Szerettem volna a Normafa konyháján dolgozni, de apu inkább azt akarta, hogy az üzlet gazdasági részét szívjam magamba. Később kértem, hogy Balatonalmádiban is hadd kerüljek a konyhára, de abból sem lett semmi – magyarázza a céltudatos hölgy, aki végül azért csak a konyha közelében kötött ki.

Ma befektetőknek épít éttermeket, az étlaptól a belső kialakításig képes kitalálni egy üzletet. És bár Kiss Kálmán mögött ezüstérmes lett a Konyhafőnökben – szerinte azért, mert fontosabbnak tartotta magát az ételt, mint azt, hogy milyen hangulatban készül el. Szeretne gasztronómiai rendezvényeket életre hív­ni és akár egy saját tévéműsort is, amiben egyszerű alapanyagokból készítene szuper­ételeket.

Huncut mosoly

A Konyhafőnök adásai során sokaknak feltűntek a pajkos összenézések, incselkedő pillantások Rozina és a séf, Bernáth József között. – Szó sem volt ilyesmiről – tiltakozik Rozina –, higgyék el, nem volt köztünk semmi kémia, nagyon boldog vagyok a párommal, immár két éve van egy társam.

További cikkek

Dráma

Tovább gyűrűzik a Kulcsár Edina féle botrány

Anyaszült

Mindenét megmutatta a szupermodell húga, elölről-hátulról

Ez is érdekelhet

life.hu

Baleset miatt került kórházba a magyar énekesnő és kislánya, másnap kiderült, hogy koronavírusosak

metropol.hu

„Mérhetetlen harag van bennem!” – megtörten nyilatkozott Csuti Kulcsár Edina új kapcsolatáról

she.life.hu

Hogyan ne pezsdítsd fel a házaséletedet, avagy így jártam az ehető bugyival (18+)

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

vaol.hu

Baleset: Egy ember életéért küzdöttek Sárvár közelében - videó

origo.hu

Démoni külsejű lényt fotóztak egy fán

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az izlandiak felkészültek, ha kikapnak tőlünk, még csomagolhatnak is

vg.hu

Ausztrália is elfogadja a Szputnyik V-t

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: repülő helyett busszal utaztak a norvégok

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

borsonline.hu

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

origo.hu

Alexander Skarsgard magyarul esküszik bosszút apja gyilkosa ellen - videó