Celeb

Ha így folytatja, halálra koplalja magát Cinthya

TT

2014. október 9. csütörtök 05:00

Döbbenetes fotósorozat készült Cinthya Dictatorról. Az Édes élet sztárja néhány napja beszélt drasztikus fogyásáról, szerdán pedig már műtermi képet posztolt csontsovány testéről.

Anorexia nerviosa – ez a hivatalos neve annak a pszichés betegségnek, amely komoly táplálkozási zavarokkal jár, és a testkép teljes torzulását eredményezi a betegnél.

Bár Cinthya Dictatorra csak az előbbi tünet jellemző, mégis sokan anorexiásnak gondolják a csont és bőr lányt. Ahogy lapunk kedden megírta, a 24 éves Cin­thya azután fogyott le ijesztően, hogy szakított Varga Viktorral. A szerelmi bánat már harminckilenc kilóra sorvasztotta az alig 158 centis diáklányt. Cin­thya akkor elmondta: a lelkiállapota miatt nem kívánja az ételt, de tisztában van vele, soványsága már az egészségét veszélyezteti.

Szerettei és rajongói rettentően aggódnak a betegesen sovány képzőművészért, és a fotósorozat csak fokozta a pánikot. „A 9 éves lányom vastagabb nálad” – fakadt ki az egyik kommentelő a Facebookon. „Többet kellene en­ned! Úgy nézel ki, mint egy anorexiás” – figyelmeztették a fiatal lányt. – „Nyaktól lefelé már elmenne negatív kampányfotónak” – írta egy másik rajongó.

Cinthya nem tartja magát betegesen véznának, állítása szerint fotósával, Vizi Andrással olyan sorozatot készítettek, amely híven tükrözi lelkiállapotát. – Naturális képeket akartunk, néha még egy fehérne­mű sem takarja a testem. Pillanatnyi tekintetemmel és tartásommal szerettem volna kifejezni a bennem lakozó erőt, szexualitást, fájdalmat és a független nőt, aki egyedül is képes megállni a helyét az életben. Ugyanakkor nem kendőzhettem el a lelkemben kavargó szomorúságot – fogalmazott Cinthya.

– A képeken látszik a testemen lévő izom is, ami azt az erőt szimbolizálja, hogy képes vagyok túltenni magam a szakításon. Attól, hogy sovány a testem, nem vagyok anorexiás, bár bevallom, jelenleg az evés a legkevésbé fontos számomra. Csak azért nem fogom teletömni magam étellel, mert mások aggódnak értem. Ha nem vagyok éhes, nem vagyok hajlandó enni. Jelenleg számos projekten dolgozom, iskolába járok, sokkal fontosabb dolgaim vannak, mint az evés - mondta a lány.

Kórházba vezet az út

A külső szemlélő számára úgy tűnhet: Cinthya anorexiás, ám az ő esetében másról van szó. Egy fájdalmas szakítás nemcsak könnyeket, hanem súlyos depressziót is kiválthat az emberből – állítja Bokor Judit klinikai szakpszichológus. – Egy szakítás könnyen depressziós tüneteket okozhat, aminek egyik szövődménye lehet az étvágytalanság is. Ez azonban nem azonos az étkezési zavarral. Amennyiben a szenvedő alany hosszú hónapokig nem képes túllépni a szakításon, akkor érdemes szakemberhez fordulnia, mert a kóros fogyás és a mély depresszió komoly következményekkel járhat. 

További cikkek

Gyász

Romlik az állapota, gyászol Sas József özvegye

Tűz

Horváth Gréta felgyújtotta Meggyes Dávid ruháit

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

vg.hu

Túlkínálat miatt lehet jó befektetés az ingatlan

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

origo.hu

Ezzel a góllal nyert a magyar kézilabda-válogatott Portugália ellen - videó