Megfőzte a zsűrit Kánya Kata lánya

Kovács Lázár
PUBLIKÁLÁS: 2014. szeptember 03. 05:40
Tízmillió forint – ez az az összeg, amiért harcba szállt a Konyhafőnökben Wossala Rozina. A fiatal nő sokaknak ismerős lehet, ő ugyanis a társkeresés nagyasszonyának, Kánya Katának a lánya.
kbv

Dolgozott már egy frissen nyílt szórakozóhely üzletvezetőjeként, kevert koktélokat egy Karib-tengeri faluban, és különféle gasztronómiai túrákon is részt vesz Wossala Rozina. A tévénézőknek azonban eddig inkább csak mint Kánya Kata és Wossala György lánya lehetett ismerős, pedig Rozina sokkal izgalmasabb személyiség annál, mintsem hogy a „híres szülők gyermekének” skatulyáját rá lehessen húzni.

– Édesapám szállodai vonalon dolgozott, így neki köszönhetően éppúgy bepillantást nyerhettem a vendéglátás szépségébe, mint édesanyám révén a művészetekbe – mesélte Rozina, akit inkább a fűszerek, húsok, levesek és mártások világa bűvölt el. A szakmáról tapasztalatokat gyűj­tött külföldi utazásai során, tanult a Firenzei Vendéglátóipari Egyetemen, majd maga is vezetett osztályt a WERK-Akadémián. Mivel pedig otthon nemigen volt mindennapos a főzés, ezt már 14 évesen megelégelte.

– Az első igazi sikerélményem egy nyolcfogásos karácsonyi menü elkészítése volt, amit a család ámuldozás közepette fogyasztott el. Később egy rövid ideig része volt az életemnek Kovács Lázár: tőle kaptam meg a kezdeti szakmai lökést, örökre hálás leszek neki, hogy a vendéglátás felé terelt – folytatta Rozina, aki nem csak a családot, de a Konyhafőnök szőrös szívű zsűrijét is egy perc alatt levette a lábáról isteni zellerpüréjével.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.