Celeb

Kegyetlen játékot játszik az X-Faktor a kiesőkkel

kbv

Létrehozva: 2014.09.28.

Új szabály lép életbe idén az X-Faktorban. Aki egyszer elfoglalta a helyét, semmiben sem lehet biztos, bármikor kidobhatják a mentorok. Az egykori magyar Ki mit tud?-ot juttatja eszünkbe.

A tehetségkutató atyjának, Simon Cowellnek és az X-Faktorok történetének legkegyetlenebb szabályát vezeti be idén Magyarországon az RTL Klub – tudta meg a Bors. A „hat szék kihíváson” ugyanis a táborból úgy is kieshet valaki, hogy a zsűri egyszer már befogadta a hat, mentorházas versenyző közé. Az új szabályok olyan plusz feszültséggel nehezítik a versenyzők dolgát, hogy az amerikai X-Faktorban például sokan össze is roppannak a hatalmas stressztől, időnként maguk a mentorok is kiborulnak – a nézők persze élvezik az izgalmakat.

A küzdelem menete a következő: a mentorok a táborba jutott versenyzők közül hat-hat énekest választanak ki a mentorházukba. Ebben semmi változás nincs, ám míg korábban a hat tehetséget az összes énekes meghallgatása után választották ki a mentorok, addig idén mindenkinek azonnal eldől a sorsa, és korábban megtudhatják azt is, ki lesz a segítőjük. A korábbi táborokhoz hasonlóan a versenyzők énekelnek, a zsűri pedig értékel. Ha az adott kategória mentora jónak találja az előadást, azonnal leülteti az énekest a színpadon felállított hat szék egyikére, ahol az amúgy hatalmas nyomás alatt lévő játékos kicsit megnyugodhat: bérelt helye van a mentorok házában.

Pedig az igazi dráma csak ekkor indul! Senki sincs biztonságban, az idegek pattanásig feszülnek. Ameddig ugyanis az adott kategória összes versenyzője nem énekelt, a mentor bármikor változtathat azon, hogy kiket ültet a székére, az addig ücsörgő játékos pedig repül a versenyből. Így még nagyobb a teher a mentorok vállán is, hiszen nekik sincs sok idejük gondolkodni, meggondolni magukat, korrigálni a döntésüket pedig egyáltalán nem.

Szikora Róbert egy népszerű játékhoz hasonlította a küzdelmet: – Olyan ez, mint a székfoglalós játék. Aki nem ül le, annak mennie kell. De amíg ott csak rajtad múlik, hogy elég ügyes vagy-e ahhoz, hogy legyen széked, itt a mentorodé a döntés. Lehetsz akármilyen jó, ha a mentorod hiányol belőled valami kis szikrát, nem elégedett veled teljesen. Nehéz döntés, nagy felelősség. Nekem azért is, mert tavaly a ByTheWay-jel a második helyig jutottunk, szeretném, ha idén az én mentoráltam vinne mindent – magyarázta elszántan Szikora.

Tavaly Nagy Ricsi még könnyebb szabályokkal került Tóth Gabi mentorházába: – Akkor kategóriánként felhívtak minket a színpadra az éneklés másnapján, és akkor mondták meg, hogy ki az a hat ember, aki megy tovább a mentorházba. Az utolsók között tudtam meg, hogy folytathatom a versenyt, nagyon izgultam. Idén elárulták, hogy még keményebb feladat vár ránk, hiszen először csoportban énekelünk majd, aztán, aki továbbjut, szólóban bizonyíthat, és ha sikeres, helyet kaphat az egyik széken. Nem tudom, hogy ez mennyire fog még jobban stresszelni, nem szeretnék idén idő előtt elvérezni – reménykedik Ricsi, s talán jobb is, hogy nem tudja, milyen idegtépő forduló vár rá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek