Celeb

Élve eltemetik a sztárokat a rajongóik

Bors

Létrehozva: 2014.09.01.

Sokáig él, akinek halálhírét költik, tartja a mondás. Ha ez igaz, rengeteg világsztár érhet meg matuzsálemi kort. Időről időre ugyanis ízetlen tréfát űznek velük az internetezők, és minden alap nélkül közzé teszik a gyászhírüket.

Futótűzként terjedt el a szomorú hír tavaly novemberben, hogy Celine Dion életét vesztette. A pletyka hamar eljutott az énekesnő fülébe is. – Éppen az ikreim születésnapját ünnepeltem Montrealban, amikor azzal hívtak fel az ismerőseim, hogy élek-e. Furcsa szituáció volt, de akkor nem ütött szíven, csak este kezdtem nyugtalanul forgolódni az ágyamban a saját gyászhírem miatt – nyilatkozta akkor az énekesnő.

Jackie Chan lassan már számon sem tudja tartani, hogy az elmúlt években hányszor halt meg a rajongói szerint. Az emlékére nyitott közösségi csoportok közül többnek százezer követője is összegyűlt, dacára annak, hogy a szóbeszéddel ellentétben a kínai származású színészt nem érte utol a végzet sem egy forgatáson, sem máshol. A biztonság kedvéért persze időnként saját rajongói oldalán is jelentkezik, hogy bizonyítsa: él és virul.

Russell Crowe-t 2010-ben temették el. A Twitteren az a hír járta, hogy Ausztriában sziklamászás közben szakadékba zuhant. – Nem tudok válaszolni a kérdésekre, mert lezuhantam egy szikláról Auszt­riában, és minden tiszta vér. Nem tudom, hogy kerültem ide, de a média sosem téved. Viszlát – reagált viccesen a kacsára a színész.

Dwayne Johnsonról 2011. május 4-én szintén azt terjesztették, hogy szörnyethalt, miután lepottyant egy hegy tetejéről. A Szikla nevéhez méltó keménységgel válaszolt „jóakarójának”. – Szeretnék találkozni azzal az emberrel, aki a halálhíremet kelti. Megmutatnám neki, milyen érzés, amikor egy halott ember seggbe rúgja.

Chert 2013-ban az internet tréfálta meg, ugyanis Margaret Thatcher halálakor a Twitteren #nowthatchersdead címkékkel emlékeztek meg az egykori Vasladyről, amit néhány ezren úgy értelmeztek: Now that Cher’s dead, vagyis Cher meghalt.

Morgan Freeman szintén a Twitteren „lehelte ki a lelkét” 2012-ben, és a halálhírét elindító felhasználó még a CNN hírcsatornát is beleszőtte üzenetébe. – Olyan vagyok, mint Mark Twain. Egyfolytában a halálomról olvasok. Remélem, nem igazak ezek a hírek. De, ha mégis, akkor meg kell mondanom, hogy a túlvilági életem kísértetiesen hasonlít a korábbira. Las Vegasba azért utaztam, hogy elkezdjek dolgozni a Last Vegas című filmen. Ez minden, csak nem halálhír – írta Freeman válaszul a rajongóknak.

Az internetes lexikon, a Wikipédia-oldalán jelent meg váratlanul, hogy Jon Bon Jovit egy New Jersey-i hotelben eszméletlenül találták, szívroham végzett vele. A rock­sztár Facebook-oldalára egy olyan képet rakott ki, melyen kézzel írt lapot tart a következő felirattal. – A mennyország eléggé hasonlít New Jersey-re. 2011. december 19., reggel 6 óra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek