Celeb

100 milliós vagyont visz Horgas Eszter

B. M., kbv

Létrehozva: 2014.09.12.

Öt végrendelete került elő Vukán Györgynek. Így az örökösök jobbnak látták, ha peren kívül megegyeznek. Az egykori múzsa, Horgas Eszter százmilliósra becsült vagyont örökölt. A zongoraművész unokahúga még a pianínót is szeretné.

Horgas Eszter fuvolaművész kapta Vukán György zongoraművész és zeneszerző vagyonának tetemes részét, amely több százmillió forint is lehet, bár egyelőre még nem becsülték fel a teljes hagyatékot. A szerdai tárgyaláson alakilag ugyan érvénytelennek bizonyult Vukán végrendelete, az unokahúg és a fuvolaművész, valamint a többi örökös is elkerülte a pert: megegyeztek.

– A hagyatéki tárgyaláson az eredeti, de alakilag érvénytelen papíron túl előkerült még négy új végrende­let is, ezért jobbnak láttam megegyezni. Örülök, hogy a családi vagyonból és a nagybátyám szellemi hagyatékából nálam is lehet majd valamennyi – magyarázta la Borsnak az elhunyt művész unokahúga, Ágnes, aki azt is elárulta, bár ő a vér szerinti örökös, a zeneszerző lakásá­nak kulcsai eddig nem nála voltak, így most, csak bő egy évvel nagybátyja halála után léphet majd be szerette lakásába.

Mint azt a Bors megtudta, az unokahúg mindössze egy drága ékszert, a zongoraművész-zeneszerző naplóját és annak nyomtatásba kerülő változatának jogdíjait kapta. De Ágnes igényt tartana az elhunyt művész pianínójára és családi bútoraira is, ám azok szintén Horgas Esztert illetik.

– Szívesen odaadnám ne­ki, de még nem döntöttem, mert például a zongoráról Gyuri nekem külön írt. A hagyatéki tárgyaláson Ágnes is belátta, hogy mindenekfölött van az örökhagyó akarata. Én pedig örülök, hogy elkerültük a pert, és hogy az történik, amit Gyuri szeretett volna – mondta a Borsnak Horgas Eszter, aki azt is elmondta: jó barátja és zenésztársa az ő lányai jövőjéről is gondoskodott, ők azonban megbeszélték, hogy a vagyont egy alapítványba teszik.

– Az autókat, a herendi porcelánokat, a festményeket, a bankszámlákon található összegeket mind az alapítványba teszem, ebből engem nem illet semmi, csak a közös emlékek. Gyuri a lányaim és az én jövőmet is segíteni akarta, mi azonban úgy döntöttünk, hogy maximum egy-egy rá emlékeztető tárgyat tartunk meg, és az ő vagyonát nem elköltjük, nem abból segítjük a tehetségeket. Soha életemben nem voltam még ilyen helyzetben. Rengeteg teendő áll előttem, Gyuri garázsát be sem lehet csukni, annyi kottája van. Sok művész megkeresett, hogy játszhatják-e a műveit, ráadásul mindeközben folyamatosan koncertezem – mondta Horgas Eszter.  

Idősekről is gondoskodott

Vukán György örökösei között ott van a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amelyre a velencei nyaralóját hagyta. A művész azt szerette volna, ha azt az idős emberek megsegítésére használnák. A pannonhalmi apátság a templomi miséje jogdíjait és kottaalapját kapta. Barátjára, Kriskó Zoltánra pedig a lakását hagyta, amelyből valószínűleg emlékmúzeum lesz, valamint a Vukán által létrehozott díjat is neki kell gondoznia. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek