Celeb

100 milliós vagyont visz Horgas Eszter

B. M., kbv

2014. szeptember 12. péntek 05:00

Öt végrendelete került elő Vukán Györgynek. Így az örökösök jobbnak látták, ha peren kívül megegyeznek. Az egykori múzsa, Horgas Eszter százmilliósra becsült vagyont örökölt. A zongoraművész unokahúga még a pianínót is szeretné.

Horgas Eszter fuvolaművész kapta Vukán György zongoraművész és zeneszerző vagyonának tetemes részét, amely több százmillió forint is lehet, bár egyelőre még nem becsülték fel a teljes hagyatékot. A szerdai tárgyaláson alakilag ugyan érvénytelennek bizonyult Vukán végrendelete, az unokahúg és a fuvolaművész, valamint a többi örökös is elkerülte a pert: megegyeztek.

– A hagyatéki tárgyaláson az eredeti, de alakilag érvénytelen papíron túl előkerült még négy új végrende­let is, ezért jobbnak láttam megegyezni. Örülök, hogy a családi vagyonból és a nagybátyám szellemi hagyatékából nálam is lehet majd valamennyi – magyarázta la Borsnak az elhunyt művész unokahúga, Ágnes, aki azt is elárulta, bár ő a vér szerinti örökös, a zeneszerző lakásá­nak kulcsai eddig nem nála voltak, így most, csak bő egy évvel nagybátyja halála után léphet majd be szerette lakásába.

Mint azt a Bors megtudta, az unokahúg mindössze egy drága ékszert, a zongoraművész-zeneszerző naplóját és annak nyomtatásba kerülő változatának jogdíjait kapta. De Ágnes igényt tartana az elhunyt művész pianínójára és családi bútoraira is, ám azok szintén Horgas Esztert illetik.

– Szívesen odaadnám ne­ki, de még nem döntöttem, mert például a zongoráról Gyuri nekem külön írt. A hagyatéki tárgyaláson Ágnes is belátta, hogy mindenekfölött van az örökhagyó akarata. Én pedig örülök, hogy elkerültük a pert, és hogy az történik, amit Gyuri szeretett volna – mondta a Borsnak Horgas Eszter, aki azt is elmondta: jó barátja és zenésztársa az ő lányai jövőjéről is gondoskodott, ők azonban megbeszélték, hogy a vagyont egy alapítványba teszik.

– Az autókat, a herendi porcelánokat, a festményeket, a bankszámlákon található összegeket mind az alapítványba teszem, ebből engem nem illet semmi, csak a közös emlékek. Gyuri a lányaim és az én jövőmet is segíteni akarta, mi azonban úgy döntöttünk, hogy maximum egy-egy rá emlékeztető tárgyat tartunk meg, és az ő vagyonát nem elköltjük, nem abból segítjük a tehetségeket. Soha életemben nem voltam még ilyen helyzetben. Rengeteg teendő áll előttem, Gyuri garázsát be sem lehet csukni, annyi kottája van. Sok művész megkeresett, hogy játszhatják-e a műveit, ráadásul mindeközben folyamatosan koncertezem – mondta Horgas Eszter.  

Idősekről is gondoskodott

Vukán György örökösei között ott van a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amelyre a velencei nyaralóját hagyta. A művész azt szerette volna, ha azt az idős emberek megsegítésére használnák. A pannonhalmi apátság a templomi miséje jogdíjait és kottaalapját kapta. Barátjára, Kriskó Zoltánra pedig a lakását hagyta, amelyből valószínűleg emlékmúzeum lesz, valamint a Vukán által létrehozott díjat is neki kell gondoznia. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16072573_auto_resized.jpg
origo.hu

Ez ám a szexi: meztelenre vetkőzött a gyönyörű röplabdázónő - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15921_resized.jpg?avcount=1686173106
origo.hu

Berki Mazsi összevissza beszél új barátjáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16074466_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nem tudják halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16074972_auto_resized.png
hirtv.hu

Soros György szerint folytatni kell a háborút

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16074137_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lecsapott a vihar: Elsodort autók és pokoli állapotok Magyarországon - Videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16073779_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A luxemburgi miniszterelnök rá sem ismer Orbán Viktorra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16071922_auto_resized.jpg
travelo.hu

Sorra nyitnak a lilába boruló levendulások, mutatjuk, mikortól, hol szedhetitek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15694_resized.jpg?avcount=1686173106
mindmegette.hu

Főzz bodzát az eperlekvárba, és a végeredménytől odalesz a család!(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15817_resized.jpg?avcount=1686173106
life.hu

A bőséges folyadékbevitel is lehet a hólyaghurut ellenszere(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16074303_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Te vagy a legjobb" - Ibrahimovic magyar sportolót bálványozott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/nf3GOFV4EbXYXI54Ia_Szm1ivAYe55lbFDj2vrmNPY0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyN2NhYWFmNmYwYTQ0OTI4MjFhOGVmYmUyNjM1ZGI3.jpg
ÁLLATKÍNZÁS

Döbbenetes állapotban vannak a Dollyéktól mentett kutyák

https://cdn.borsonline.hu/2023/06/0y7hVKfVf6_K48p7soIojvtqSTL-hW2V1uPthFp0lLo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I3ZjQ1NTI0N2I2MjRkMjdiY2Y1ZjA4ZDM1MGNjNWFm.jpg
Átok

Megátkozhatták Opitz Barbit: "hamarosan vége lesz a kapcsolatuknak"