Őrület: Horváth Éva kisütötte az ideális kenyeret

Horváth Éva
PUBLIKÁLÁS: 2014. augusztus 18. 11:45
Hónapok kemény munkája van a modell/műrovezető mögött. Horváth Éva tökéletes paleo-kenyér dolgozott munkálkodott és sikerrel járt.
Tukacs Tekla

Ki gondolná, hogy a tökéletes alakú és mindig bomba formában lévő Horváth Éva odavan a gasztronómiáért, és amikor csak teheti, maga készíti el az olyan alapvető élelmiszereket is, mint a kenyér. Éva lapunknak elmondta, glutén- és laktózérzékenysége miatt kényszerült rá a sütés-főzésre, ám az évek alatt rájött: a saját készítésű élelmiszereknél nincs egészségesebb és finomabb.

– Néhány éve felfedeztem a paleo étrendet, amely a természetes alapanyagokból készült ételeken alapszik. Rengeteg friss zöldséget és magot fogyasztok, de emellett a szénhidrát sem maradhat ki az étrendemből – árulta el a barna szépség, aki hosszú hónapok alatt kísérletezte ki a tökéletes paleo kenyeret.

– Szinte emlékszem a barátnőim arcára, amikor először megkóstoltattam velük a négyféle lisztből, tojásból, magvakból és kókuszzsírból készült kenyeremet. Be kell vallanom, nem volt őszinte a mosolyuk – nevetett Éva, aki azóta tökéletesítette receptjét, és a hozzávalók megfelelő arányával mindenki számára élvezhető cipót sütött.

Éva szépségblogja mellett a konyhában eltöltött perceit is bemutatja rajongóinak az interneten, és reméli, hogy hosszú távú elfoglaltság lesz számára a gasztroblogolás.

Éva receptje

30 dkg tökmagliszt
15 dkg napraforgóbélliszt
15 dkg szezámmagliszt
15 dkg lenmagliszt
3 ek útifűmaghéj
bors ízlés szerint
6 tojás
1 tk sütőpor
1 ek kókuszzsír

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.