Celeb

A jegezős Hujber Hajdút, Norbit és Balázst hívta ki – videók

Bors

Létrehozva: 2014.08.21.

A világsztárok után Magyarországon Hujber Ferenc indította el az Ice Bucket Challenge elnevezésű jótékonysági kihívást a Gyermekrák Alapítvány javára. A színész Hajdú Pétert, Schobert Norbertet és Sebestyén Balázst hívta ki, akiknek 24 órájuk volt teljesíteni a jeges vödrös jótékonysági akciót.

Fizessenek 20 ezer forintot egy magyar alapítvány javára, vagy öntsék nyakon magukat egy vödör jeges vízzel! - erre szólította fel Youtube-üzenetében Hajdú Pétert, Schobert Norbertet és Sebestyén Balázst a nem hétköznapi ötleteiről ismert Hujber Ferenc. Bár a színész tervei néha megdöbbentőek, most egy igazán jó ügyért kampányol, Magyarországon elsőként jeges vizet borítva a saját nyakába.

A kezdeményezés egyébként Amerikából indult - az ottani sztárok és hírességek, sőt még politikusok is az ALS-ben szenvedő betegek megsegítésére gyűjtenek. A kihívás lényege, hogy a kihívott vagy fizet, vagy nyakon önti magát egy vödör jeges vízzel. Az eredeti „játékszabályzattal” ellentétben azonban ma már legtöbben akkor is a hidegvizes élvezetet választják, ha egyébként fizetni is szándékoznak. A sokkszerű nyakonöntés, ha csak néhány pillanatra is, de imitálja a betegségben szenvedők fájdalmát.

Így hódolt már a jéghideg víz nyújtotta örömöknek a tengerentúlon Justin Timberlake, Chris Pratt, Iggy Azalea, Justin Bieber, sőt még a Facebook-alapító, Mark Zuckenberg is, akit New Jersey republikánus kormányzója, Chris Christie hívott ki. Zuckenberg eztán igen magasra tette a lécet: videóüzenetében Bill Gates Microsoft-alapítót, Reed Hastings Netfix-vezérigazgatót, az FB igazgatótanácsának tagját, illetve Sheryl Sandberg vezérigazgató-helyettest hívta ki.

Hujber saját videóját és a kihívást még kedden tette közé a legnagyobb videómegosztó portálon. Az ott kihívott Hajdúnak, Schobertnek és Sebestyénnek 24 órája volt teljesíteni a feladatot, közülük azonban csak a Frizbi házigazdája válaszolt. Igaz, a helyes versenyfeltételeket nem igazán értette meg a showman, mert három helyett csak egyetlen embert hívott ki, mégpedig gyermekei keresztanyját, Szabó Zsófit. Ő a maga 20 ezer forintját a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának ajánlotta fel.

 

Schobert Norbi és neje, Réka éppen Olaszországban nyaral - ez ok lehet a késlekedésre. A Class FM műsorvezetője pedig talán babakelengyéket vásárol, így ő eddig nem ért rá teljesíteni a kihívást. 

 

ALS, a végzetes betegség

Az ALS vagy Lou Gehring-betegség egy súlyos és végzetes neurológiai kór. Az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával jár. A beteg a kór előrehaladtával teljesen elveszíti mozgásképességét, majd a légzőizmai sem működnek. A betegség 1939-ben került az érdeklődés középpontjába, amikor végleg kettétörte a New York Yankees baseballcsapat híres játékosának, Lou Gehringnek a karrierjét.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek