Celeb

Nővé alakították Stohl Andrást

B. M.

Létrehozva: 2014.07.11.

Napi tíz órát sétálgat magas sarkú cipőben Stohl András, akinek a sminket és a műszempillát is szoknia kell. A színészt legújabb munkája arra ösztönzi, hogy még jobban tisztelje a nőket.

Szenzációnak ígérkezik Alföldi Róbert rendezésében az Őrült nők ketrece című darab, amelyben Stohl András egy transzvesztita előadóművészt alakít. Hiába a profizmus, a parádésabbnál parádésabb szerepek, a szakmai elismertség, Stohl András a mai napig feszült egy-egy színházi bemutató előtt. Így van ez a mostaninál is.

– Ez érdekes, de ahogy halad előre az idő, és egyre több szerep van a hátam mögött, egyre inkább izgulok a premierek előtt. Ez a darab ráadásul különösen nehéz, mert sok a hibalehetőség. Rövid idő van a gyors átöltözésekre, parókacserékre, és a zenekarral is összhangban kell lennem – mondta a Borsnak Stohl András, aki színészi pályáján már játszott ugyan transzvesztitát – egyszer színházban, aztán egy filmben –, de ez az első olyan szerepe, amelyben igazán megmutathatja egy transzvesztita előadóművész lelkiségét.

– Egy embert szeretnék eljátszani. Az pedig teljesen mindegy, hogy női ruhában van, vagy éppen műszempillát visel. A lényeg, hogy neki is vannak érzései, örömei és fájdalmai – mondta Stohl, akinek a szerep kedvéért meg kellett tanulnia magas sarkú cipőben járni.

– Reggel tízkor felvettem a próbán, és délután háromig rajtam volt. Órákon át viseltem nap mint nap. Nem tagadom, vannak fájdalmaim. Hat parókám is van a szerephez meg műszempillám, és ki vagyok sminkelve. Még jobban elkezdtem csodálni a nőket – mondta a művész.

Az Őrült nők ketrece című darabot szombaton mutatják be az Átrium Film-Színházban.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek