Celeb

Két és fél évre börtönbe zárták Schirilla Györgyöt

GYLF

Létrehozva: 2014.06.26.

Berki Krisztiánnak árulta el élete legnagyobb titkát Schirilla György: több mint két és fél évet ült börtönben. A Duna-átúszó azért bűnhődött, mert barátaival legalább huszonöt motort lovasított meg.

Talán soha nem derül rá fény, ha Schirilla György és Berki Krisztián barátsága nem mélyül el ennyire: a jeges vizek magyar „sellőjét” a 80-as évek elején három és fél év börtönre ítélték, és a legkeményebb magyar intézetben zárták rácsok mögé. Az úszócsalád sarja a Borsnak is felidézte évtizedeken át titkolt múltját.

– Rossz társaságba keveredtem, és legalább huszonöt motort loptunk el 1981-ben – magyarázta Schirilla lapunknak.

– A motorokkal addig mentünk, amíg kifogyott a benzin, és ott hagytuk, ahol megállt. Azért buktunk le, mert az utolsó motort pont a III. Kerületi Rendőrkapitányság elől vittük el. Három év, hat hónapot kaptam, jó magaviseletem miatt két év, hét hónapot ültem. De azt a legkeményebb bűnözőkkel teli sándorházai börtönben. Nagyon sok verekedés volt, nekem is meg kellett harcolnom az alsó ágyért, és meg is akartak erőszakolni. Nagyon sok ilyen bűncselekmény volt, sőt elkülönítőben is voltam két hetet. Csak egy apró lyukon jött be fény, és napi egy pohár víz és egy szelet kenyér volt a menü. Kemény idők voltak – magyarázta
Schirilla.

Berki azt mondja, nem ítélheti el barátját a történtekért, sőt megtisztelő, hogy neki mesélt erről először.

– Azt gondolom, manapság is benne van mindenki életében, hogy börtönviseltté válhat. Elég egy meggondolatlan cselekedet, egy rossz mozdulat, és már kattanhat is a bilincs – mondta a Borsnak Berki. – Egy férfinak viszont mindent ki kell bírnia, Gyuri is bebizonyította ezt. A múltnak nincs jelentősége, szeretem és tisztelem őt. Négygyermekes, példamutató családapa lett, felépítette az életét - magyarázta a jó barát.
Való igaz, Schirilla a börtönévek után leérettségizett, családot alapított és folytatta a hagyományt: évről évre átússza a jeges Dunát. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek