Celeb

Kirúgta a Republic Sipos F. Tamást

Bors

2014. március 8. szombat 07:15

Egy évig sem tartott ki új énekesével a Republic. A hírek szerint a zenekar megválik Sipos F. Tamástól, aki állítólag nem érkezett mindig felkészülten a próbákra, és a rajongótábor sem fogadta el.

Hónapok óta pletykálják, hogy nem gördülékeny a munka a Republic és az új énekes, Sipos F. Tamás között. Az egyet nem értés odáig fajult, hogy értesülésünk szerint a Republic pénteken megvált a frontemberétől. Sokak szerint mindez várható volt.

Sipos F. Tamás sokat kockáztatott, amikor vállalta, hogy Cipő helyére lép, otthagyva egy működő együttest, az Exoticot. Régi zenésztársai nehezen bocsátották meg, hogy cserbenhagyta őket, azt pedig még nehezebben, hogy az újságból kellett megtudniuk: már nem dolgoznak együtt. Nagy volt a kockázat azért is, mert Cipő különleges szuggesztivitással megáldott előadó volt, még hasonló énekesi kvalitásokkal sem lehet helyettesíteni. Arról nem is beszélve, hogy a né­hai énekes kívánsága az volt, hogy ha bármelyikükkel történik valami, szűnjön meg a Republic.

Úgy tudjuk azonban, hogy nem csak a felsorolt okok vezettek Sipos F. elküldéséhez. – A napokban hallottam, hogy viharfelhők gyülekeznek a Republic felett. Állítólag Sipos F. több alkalommal olyan állapotban jelent meg a próbákon, hogy nem tudott százszázalékosan teljesíteni. Ezt a fiúk egy idő után nem nézték el neki – árulta el a zenekar egyik közeli ismerőse.

Kétségtelen, hogy a bajnak hónapok óta voltak apró jelei. Például az, hogy a csapat hivatalos internetes oldalán a zenekari tagok névsorában nem szerepel Sipos neve. Az oldalon szinte egyetlen fotón sem látható az új énekes. A hozzászólások zöme pedig arról szól, hogy ha lesz olyan előadás, amelyiken nem szerepel Sipos, akkor elmennek, különben nem.

A Bors megkereste Sipos F. Tamást, aki nem cáfolta a távozásáról szóló értesülésünket. – Majd lesz egy közös nyilatkozat, addig nem szeretnék mondani semmit – nyilatkozta egy mély sóhaj kíséretében, de megígérte: a hivatalos bejelentés után interjút ad lapunknak.

Gizi néni megjósolta

Cipő édesanyját nem sikerült utolérnünk, azonban korábbi véleményét ismerjük. Közvetlenül fia halála után a megtört édesanya leszögezte: a Republic nem működhet Cipő nélkül.  – Lacit pótolni nem lehet. Azt sem értem, hogy miért kell ezt erőltetni. A Republic egyet jelent Cipővel – nyilatkozta akkor Gizi néni.

Megosztott az együttes rajongótábora

Az új felállású Republic sokat koncertezett, de a csapat törzsközönsége szép lassan két táborra szakadt. Sipos támogatói szerint értelmetlen az új énekest Cipőhöz hasonlítani, mert soha nem volt szó arról, hogy a legendás énekest bárki pótolni szeretné, az eredeti zenekar egyszerűen megszűnt létezni a halála után, és ez már egy új banda, ugyanazzal a névvel és zenészekkel, de másik frontemberrel. Ők nem várták el Sipostól, hogy „eljátssza” Cipőt.

A másik tábor tagjai viszont szinte ellenségnek tekintették az új énekest. Minden koncert után azt írták a csapat hivatalos Facebook-oldalára, hogy méltatlan Cipő emlékéhez, és hiába hallgatják az évtizedek óta szeretett nótákat, a zenekar minden bulijáról hiányérzettel térnek haza.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Donald Trump az amerikai a konzervatív ellenforradalom motorja - videó

vg.hu

Hamarosan jöhet a 800 forintos kenyér

borsonline.hu

Elárulták a tudósok: létezik a miénk mellett a másik világ

magyarnemzet.hu

A rendőrség által indított becsületsértési per kapcsán a Farkas Helga-ügyre is fény derülhet

life.hu

Így néz ki Bruce Willis visszavonulása óta: sápadt és nagyon lefogyott

mandiner.hu

A háború a legrosszabb, ami csak történhet, ám mégis van, aki jól jár vele

mandiner.hu

Így büntetné az USA Magyarországot az olajembargó blokkolásáért

borsonline.hu

Részegnek gondolták barátai a magyar férfit – Sokkoló, amit a mentősök közöltek velük

borsonline.hu

Addig erőszakolta nevelt lányát nap, mint nap, míg nagykorú nem lett

További cikkek

Gyász

Drámai részletek: Mazsi így azonosította Berki Krisztián dílerét

Fogyás

Elképesztően sovány Gáspár Evelin, csak csont és bőr