Celeb

20 évig küzdött babáért Esztergályos Cecília

O. Zs., F. F.

2014. március 10. hétfő 07:35

Életében először beszélt féltett titkáról Esztergályos Cecília. A színésznô Joshinak őszintén elmondta, hogy 19 évesen milyen körülmények között szakíttatta meg terhességét.

 A mindig vidám, ezer fokon égő Esztergályos Cecília lesz Joshi Bharat Másképpen című műsorának ma esti vendége a Fem3-n. A Jászai Mari-díjas művész annyira megnyílt az indiai származású műsorvezetőnek, hogy akkor sem tért ki a válasz elől, amikor arról kérdezte, fel lehet-e dolgozni a gyermektelenséget.

– Húsz év arra a küzdelemre ment rá, hogy legyen. Negyven voltam, amikor anyám azt mondta: „hagyd már abba, ha a jóisten nem ad, annak így kell lenni!” Pedig tizenkilenc évesen nekem is megadatott a csoda, pont a Tücsök című filmet forgattuk. Ám az akkori kedvesem – albérletben, fiatalon – hallani sem akart róla. Ráadásul rubeo­lás lettem, ami ma is veszélyes – elevenítette fel az 1962-ben történeteket a művésznő, majd olyan részleteket is elárult, amiket még soha.

 –Abban az időben a küret előtt a nőknek egy bizottság elé kellett állniuk, és akinek nem volt férje, azt k…-nak nézték. Érzéstelenítés nélkül… Majd még aznap felültem a vonatra és visszamentem Pécsre – mondta zaklatottan a színésznő, aki bár erősnek látszik a képsorokon, de az idézett hiányos mondatok arra utalnak, hogy fiatalkori tragédiája örök sebet ejtett a lelkében. Egy mai fiatal nőnek szerencsére elképzelhetetlen, hogy mit kellett kiállniuk ötven évvel ezelőtt azoknak a lányoknak, asszonyoknak, akik nem tudták vállalni a terhességet. 

A Bors munkatársa a felvételre hivatkozva kereste meg a 71 éves művésznőt. – Joshinak, akkor, ott megnyíltam, mert egy nagyon kedves ember. A tévén kívül is szívesen találkoznék vele, de arról, amiről ön kérdez, nem lenne illendő ennyi idősen beszélnem – magyarázta elzárkózása okát a színművésznő, aki férje révén két gyönyörű unoka nagymamája.

További cikkek

Együtt

Tápai és Kucsera cáfol: Nem szakítottunk!

Kínos

Kulcsár Edina az orránál fogva vezette Csutit

Ez is érdekelhet

szon.hu

Pikáns jelenet - melltartóban táncol Barbi (videó)

ripost.hu

Lebénult a bal oldalára a Dózsa György úti gázoló

origo.hu

Áll a bál, a Tesla befektetői milliárdokat követelnek Elon Musktól

hirtv.hu

Felmérés: Az ellenkezője történik, mint amiben a baloldalon reménykedtek

szon.hu

Cicaharc az Exatlonban - Megérkezett Dominikára Pap Dorci legnagyobb riválisa

origo.hu

Ennyit keresett 2021-ben a világ 10 leggazdagabb embere - galéria

life.hu

Ápolónőből lett pornósztár a nagymellű anyuka, aki most 8 órákat forgat (18+)

life.hu

Hatalmas a botrány a női kézilabdacsapatnál: A hét elején két rejtett kamerát találtak az öltözőben

origo.hu

Koronavírusos, kórházba vitték Kunhalmi Ágnest