Celeb

20 évig küzdött babáért Esztergályos Cecília

O. Zs., F. F.

2014. március 10. hétfő 07:35

Életében először beszélt féltett titkáról Esztergályos Cecília. A színésznô Joshinak őszintén elmondta, hogy 19 évesen milyen körülmények között szakíttatta meg terhességét.

 A mindig vidám, ezer fokon égő Esztergályos Cecília lesz Joshi Bharat Másképpen című műsorának ma esti vendége a Fem3-n. A Jászai Mari-díjas művész annyira megnyílt az indiai származású műsorvezetőnek, hogy akkor sem tért ki a válasz elől, amikor arról kérdezte, fel lehet-e dolgozni a gyermektelenséget.

– Húsz év arra a küzdelemre ment rá, hogy legyen. Negyven voltam, amikor anyám azt mondta: „hagyd már abba, ha a jóisten nem ad, annak így kell lenni!” Pedig tizenkilenc évesen nekem is megadatott a csoda, pont a Tücsök című filmet forgattuk. Ám az akkori kedvesem – albérletben, fiatalon – hallani sem akart róla. Ráadásul rubeo­lás lettem, ami ma is veszélyes – elevenítette fel az 1962-ben történeteket a művésznő, majd olyan részleteket is elárult, amiket még soha.

 –Abban az időben a küret előtt a nőknek egy bizottság elé kellett állniuk, és akinek nem volt férje, azt k…-nak nézték. Érzéstelenítés nélkül… Majd még aznap felültem a vonatra és visszamentem Pécsre – mondta zaklatottan a színésznő, aki bár erősnek látszik a képsorokon, de az idézett hiányos mondatok arra utalnak, hogy fiatalkori tragédiája örök sebet ejtett a lelkében. Egy mai fiatal nőnek szerencsére elképzelhetetlen, hogy mit kellett kiállniuk ötven évvel ezelőtt azoknak a lányoknak, asszonyoknak, akik nem tudták vállalni a terhességet. 

A Bors munkatársa a felvételre hivatkozva kereste meg a 71 éves művésznőt. – Joshinak, akkor, ott megnyíltam, mert egy nagyon kedves ember. A tévén kívül is szívesen találkoznék vele, de arról, amiről ön kérdez, nem lenne illendő ennyi idősen beszélnem – magyarázta elzárkózása okát a színművésznő, aki férje révén két gyönyörű unoka nagymamája.

További cikkek

Gyász

Kiderült, így tervezik Damu Roland temetését

Erőszak

Kitálalt a gyönyörű színésznő, kamerák előtt erőszakolta meg a rocker

Ez is érdekelhet

kemma.hu

Tűz miatt kiürítettek egy komáromi gyárat: 6 embert szállítottak kórházba

metropol.hu

Lassan indul a nap a Bika jegy szülöttének, de hatalmas meglepetésben lehet része

origo.hu

Lelkesen fogadták a Sundance fesztivál első magyar versenyfilmjét

vg.hu

Óriási robbanás történt Athén belvárosában

beol.hu

Kelemen Imre lett az év embere

origo.hu

Egy év alatt 224 új fajt azonosítottak a Mekong-térségben

nemzetisport.hu

MOB: a SOSZ Gyulay Zsoltot támogatja az elnökválasztáson

vg.hu

Romkastélyok és luxuspaloták eladósorban

vg.hu

Veszélyben a cseh orvosok

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

magyarnemzet.hu

Mellbevágó tények derültek ki az SZFE korábbi működéséről

origo.hu

Indulhat a Petőfi-film és a vízilabda bajnokainkat bemutató film