Celeb

Súlyos kór fenyegeti Csonka Pici karrierjét

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2014.01.16.

Kétségbeesésében rajongói segítségét kérte Csonka András. A színész-énekes évek óta krákog és köhécsel, ám az orvosok nem találják betegségének az okát. Problémája lassan a munkája rovására megy.

Aki ismeri a népszerű színészt, az tudja, hogy Csonka András komoly hipochonder, vagyis a világon létező összes betegséget képes bebeszélni magának még akkor is, ha csak olvas róla.

A félelmeit próbálja kordában tartani, jókat nevet saját magán, a napokban azonban egy igencsak komolynak tűnő problémát osztott meg a Facebook-oldalán: „Ha valakinek volt olyan krónikussá váló tünete, amit nevezzünk orrváladék-hátracsorgásnak, és talált olyan módszert, ami megszüntette, kérem, írjon privátban. Már volt orrmelléküreg ct, ultrahang. Refluxra évek óta szedek gyógyszert, szóval az kipipálva. Bocs, hogy ezzel itt nyomulok, de az állandó krákogás, köhécselés a munkám rovására megy, és bosszant az egész” – áll a segélykérő kiírásban.

A Bors aggódva hívta fel az énekes színművészt. – Számtalan vizsgálaton vagyok már túl. Igazi, megnyugtató megoldás azonban még mindig nincs – mondta Csonka András, majd így folytatja: – Azt vettem észre, hogy ha kevesebb édességet eszem, kicsit enyhülnek a tünetek. De mivel nagyon szeretek nassolni, ez sem könnyű feladat. A megoldást tehát továbbra is keresem, mert kezd tarthatatlanná válni ez az állapot.

Nem kétséges, hogy egy énekes-színész esetében ez óriási probléma, hiszen a hangjából él. A torka és a hangszálai rendkívüli megterhelésnek vannak kitéve, előfordul, hogy egy előadás alatt akár egy tucat dalt el kell énekelnie.

Dr. Bense Tamás orvos szerint három lehetséges betegség okozhatja a kellemetlen tüneteket. – Első körben melléküreg-gyulladást, orrmandula-túltengést vagy allergiát neveznék meg a tünetek kiváltó okaként – magyarázza a szakember.

– Biztos vagyok benne, hogy több alapos vizsgálaton esett már át a páciens, én mégis azt mondom: több szem többet lát. Én a helyében felkeresnék még egy nagy tapasztalattal rendelkező fül-orr-gégészt, aki további vizsgálatokat végezhetne.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek