Celeb

Ördög Nóra és Alekosz kilencedikesek tananyaga lett

K. B. V.

2013. november 28. csütörtök 10:45

Ördög Nóra műsorvezetőként, a villalakók pedig luxusbörtönükben lefotózva láthatók a kilencedik osztályosok médiaismeret-tankönyvében. A celebek megtisztelőnek érzik, hogy a tanterv részei lettek.

Ki hitte volna két évvel ezelőtt, hogy a fehér alsónadrágjáról, rendellenes testtartásáról és italozási szokásairól megismert Nagy Alekosz egyszer gimnáziumi tananyag lesz? Valószínűleg arra sem sokan mertek volna fogadni, hogy az előbb alkohol- majd szexfüggőségéről és változatos botrányairól elhíresült Baukó Éva is szerepet kap ugyanebben a kiadványban.

Pedig igaz, Éva, Alekosz, VV Olivér és Ördög Nóra is szerepel a kilencedik osztályosoknak szóló Mozgóképkultúra és médiaismeret című tankönyvben, mint illusztráció. A valóságshow-hősök egy villajelenetben, csoportképen láthatók A tömegkommunikáció, a modern nyilvánosság című fejezet illusztrációjaként. A fejezet azt tárgyalja, hogyan változott meg a polgári nyilvánosság a XIX. század második felétől.

Ördög Nóra pedig a Médiaszöveg-típusok 2 című fejezet Élő közvetítések alfejezetében kapott szerepet. A részlet ismerteti a műfaj sajátosságait, ­illet­ve példaként hozza a televíziózás szuperprodukcióiként számon tartott reality, valamint tehetségkutató műsorokat. A 2012-es NAT-nak megfelelően a mozgóképkultúra és médiaismeret is kötelezően választható tantárgy lett a középiskolások számára. A tankönyv az idei tanévtől érhető el a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó egyik új fejlesztéseként.

Hartai László, a könyv szerzője szerint a média meghatározóvá vált még személyiségünk kialakulásában is, ezért szükségszerű, hogy a középiskolások belelássanak a működésébe. – A médiaoktatás drámaian érdekes, rejtett összefüggéseket tár fel a diákok számára. A tömegkultúrát közvetítő bulvármédia sajátos szövegeiben és karaktereiben sok tudós, mitológiai alakok és a folklór mai mutációit fedezte fel.

Ördög Nórához vagy Alekoszhoz közelebb vannak az európai kultúrkör ősi alakjai, mint gondolnánk – fogalmazott az ELTE tanára, majd hozzátette: a diákok először gyanakodva fogadták a bulvár beemelését a tananyagba, ugyanakkor szinte kivétel nélkül ismerték és nézték nap mint nap a szereplőket. – Ez pedig pedagógiailag ritka termékeny alaphelyzet – folytatta Hartai.

A felvételeket készítő fotóstól engedélyt kért a kiadó a képek megjelentetésére, de a rajtuk látható személyek esetében erre nem volt szükség, mert közszereplőkről van szó. Ezért fordulhatott elő, hogy Alekosz és Nóra is tőlünk értesült arról, hogy középiskolai tananyaggá vált.  – Büszke vagyok, hogy ilyenformán is népszerűsíthetem a realityket – fogalmazott Alekosz. Nóri szintén rendkívül megtisztelőnek érzi, hogy szerepel a könyvben, de egyebet nem akart hozzáfűzni.

További cikkek

Fájdalom

Könnyekben tört ki Babicsek Bernát édesanyja, ezt mondta a tragédia után

Szexi

Madonna ismét elfelejtette, hogy 63 éves: csipkebugyiban mutatta meg formás fenekét

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

metropol.hu

Ronaldo elkápráztatta a szerelmét: szülinapi ajándékát egész Dubaj csodálhatta – Videó!

origo.hu

A postagalambot a csőre iránytűként segíti - galéria

mandiner.hu

Marine Le Pen unokahúga inkább Éric Zemmourt támogatná

kisalfold.hu

Egy tóban találtak rá az eltűnt csornai történelemtanár holttestére

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

origo.hu

Átment a piroson a BMW-s, oldalról jött egy másik autó, a büntetés vérfagyasztó volt - videó

metropol.hu

Újabb áldozat jelentkezett: a híres énekes a jachtján erőszakolta meg az orvostanhallgató lányt

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

origo.hu

Így készülnek a téli olimpiára az orvosok - képek