Celeb

Rákkal harcol Gomes: ki kell vetetnie petefészkét, s a mellét is műtik

Létrehozva: 2013.10.07.

Életmentő műtétsorozatra vállalkozik a Csillag születik egykori táncosa, Gomes. A 28 éves lány testét másfél éve támadta meg a rák, szerencsére most tünetmentes, de biztonsági okokból kiveteti petefészkét és mellének mirigyállományát.

Rég hallhattunk Gomesről, a szenvedélyes félvér táncosról, aki annak idején a Csillag születikben kitűnt tehetségével. A Bors felkereste a táncost, aki nem titkolta, hogy az elmúlt egy-másfél évben rengeteg megpróbáltatáson esett át: daganatos betegség támadta meg a szervezetét, s volt idő, amikor abban sem volt biztos, hogy életben marad.

– Alig egy évvel ezelőtt egy rutinvizsgálaton derült ki, hogy petefészek-daganatom van. Kezdetben jó indulatú cisztának gondolták az orvosok, de nagyobb volt a baj – árulta el a pontos diagnózist. A táncos lány nagyon megijedt, mert édesanyja 36 évesen ugyanebbe a betegségbe halt bele. Gomes elkeseredett. Folyamatosan a választ kereste arra, hogy nyolc évvel szívinfarktusa után, huszonnyolc évesen miért kell megküzdenie a rákkal is.

– Másfél hónapja eltávolították a petefészkemből a daganatot, de a kemoterápiából csak egyet vállaltam, és szerintem ez mentette meg az életemet – magyarázta a tánc szerelmese, aki egy nagy vágással a hasán is képes dolgozni. Azonban azzal, hogy eltávolították testéből a daganatot , még nem oldódott meg minden, hiszen bár egészségesnek mondhatja magát, köztudott, hogy legalább öt év kell ahhoz, hogy bebizonyosodjon, valóban nyomtalanul eltűnt szervezetéből a gyilkos kór.

A táncos nem kockáztat, ezért – Angelina Jolie-hoz hasonlóan – önként vállalja a drasztikusnak tűnő, de végül a teljes testi-lelki gyógyuláshoz vezető műtétsorozatot. – Nem volt könnyű döntés, de a helyes út, ha nem várom ki az öt évet, hiszen akkor már áttétek is keletkezhetnek. Januárban kés alá fekszem és hagyom, hogy eltávolítsák a petefészkemet és a mellemből azokat a szöveteket, melyekben sejtszinten megtalálható a rák.

Gomes arról is mesélt a Bors olvasóinak, hogy mi az, ami lelki erőt ad neki ebben a nehéz helyzetben. – Mikor megtudtam, hogy beteg vagyok, templomba jártam. Aztán rájöttem: az én orvosságom a művészet – csuklott el Gomes hangja, aki a táncot egyetlen napra sem hanyagolhatja. És az égiek valóban kegyesek hozzá.

– Rengeteg feladatom van. Újra hívnak külföldre is táncot oktatni, ahogy én is elindíthatok itthon egy tánciskolát, ahol külföldiek oktatnak. Szerencsés vagyok, hogy koreográfusként több nagyobb darabban is dolgozhattam, ahogy legjobb barátom, Caramel decemberi koncertjének teljes színpadi koreográfiájáért is én leszek a felelős.

Implantátumot kaphat

Dr. Hadnagy János nőgyógyász korábban Angelina Jolie hasonló műtétje kapcsán elmondta, hogy hogyan néz ki egy olyan beavatkozás, amire Gomez is vállalkozik: ilyenkor csak az emlő mirigyállományát távolítják el, a bőr és a mellbimbó a helyén maradnak és ezt az űrt töltik ki implantátummal.

A figyelemfelkeltésre és megelőzésre a világsztárok is nagy hangsúlyt fektetnek. Gomes is elindít egy internetes blogot, hogy segítséget nyújtson. Ép-pen ezért részletesen beszámol majd a beavatkozás és a lábadozási időszak minden apró részletéről. 

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek