Celeb

Perelhet a kirúgott x-faktoros

K. B. V.

2013. szeptember 17. kedd 10:45

Akár munkaügyi bíróságra is mehetne a metálos lány, Mitru Tímea, akit kirúgtak munkahelyéről x-faktoros szereplése után. A műsor történetében még nem fordult elő hasonló eset.

Hatéves kora óta foglalkozik komolyzenével Mitru Tímea, aki nemrég fejezte be tanulmányait a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében.

Élete nagy álma volt, hogy taníthasson, most azonban munkanélküli lett. Mint megírtuk, egy fővárosi zenetagozatos iskolából elbocsátották, mert a vezetőségnek nem tetszett, hogy a tévében metál ladyként látták hörögni. Timi munkaügyi bírósághoz is fordulhat az őt ért jogsértés miatt. Az X-Faktor történetében példátlan, hogy valakit az ottani szereplése miatt ért volna ilyen súlyos negatív diszkrimináció.

– Egy hete hétfőn bementem az iskolába, és közölték, hogy nem szeretnének velem dolgozni. Az okok között volt az is, hogy a gyerekek tiszteletét nem tudnám megkapni, ha ilyen öltözetben tanítanék. A tanítást még nem kezdtem meg, az azzal kapcsolatos adminisztratív feladatokat végeztem – mesélte lapunknak Timi.

Az öltözékét ért kifogások azért is különösen furcsák, mert Timi korábban egy miskolci iskolában is tanított. Ott azonban nemcsak tisztelték, hanem egyenesen imádták a tanítványai, akik odavoltak a laza tanítónéniért.

– Miskolcon soha nem volt probléma a kinézetemmel. Közvetlen volt a kapcsolatom a tanítványaimmal, akik elfogadtak így, és ez nem a tisztelet hiányát jelentette – folytatta a versenyző, aki alig várja, hogy a fővárosba költözhessen, ugyanis Budapest és az itteni lehetőségek vonzzák. Most azonban állás nélkül maradt.

Igaz, Timi nem jelezte az új munkahelyén, hogy az X-Faktorba készül, ám azt már a felvételi elbeszélgetésen is láthatták, hogy például arcát több helyen is testékszerek díszítik. Épp ezért érthetetlen, hogy „kifogásolható” kinézete miért csak most tűnt fel a tanári karnak.

– Mivel tanárról van szó, bizonyos magatartásbeli követelmények elvárhatóak, például az, hogy szabad­idejében ne drogozzon, vagy ne készítsen magáról aktképeket. De ez jogellenes beavatkozás a magánéletbe, vagyis egyértelmű túlkapás – mondta dr. Sipos Márta munkajogász.

A műsor készítői is értetlenül állnak a történtek előtt.
– Nem tudunk róla, hogy hasonló eset a műsor történetében más versenyzővel előfordult volna – mondta Shiwert-Takács László, a műsor kreatív főszerkesztője.

További cikkek

Szexi

Öt éven keresztül a hazát védte, most pornófilmekben fegyverezi le a férfiakat

Veszteség

Koltai Lajos: Őrzöm a feleségem fotóját

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: halálos fenyegetéseket is kaptak a dán játékosok

borsonline.hu

Elfajult a fétisszex, kis híján lefejezte áldozatát az egyetemi professzor

she.life.hu

Ne mondd, hogy szeretsz! - Ha nem tudod bizonyítani

magyarnemzet.hu

Uniós biztos: a választásokig nem lehet szankcionálni Magyarországot

vaol.hu

Meghalt egy férfi Szombathelyen, nem baleset történt - fotók

origo.hu

Kísértetiesen villogó tárgyat észleltek az űrben

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

origo.hu

Átfogó tervet jelentett be a világ egyik legfontosabb növényénél a Nestlé

ripost.hu

Sokkoló látványt nyújt a hármasikreket váró nő hasa, rossz irányba nőttek a babák - Videó

origo.hu

A rendőrök orra előtt fogyott ki a benzin, ami ezután jött, arra senki sem volt felkészülve

borsonline.hu

Döbbenet: Imrét újraélesztés közben akarta félrelökni egy vásárló, mert nem fért oda a tejhez

origo.hu

Az ember szemén látszik a halál időpontja