Celeb

Maga alatt vágja a fát Stohl András

K. B. V.

Létrehozva: 2013.09.30.

Veszélyes vizeken a színész? Egy rendezvényen sarkos véleményt fogalmazott meg a politikusokról és színigazgatókról, pedig eddig sem volt kegyelt. Kihívja maga ellen a sorsot?

Mintha saját maga ellensége lenne – sokan elmondták ezt már Stohl Andrásról, s ő is megfogalmazta korábban: meg kell, hogy tapasztalja a rosszat, fejjel kell mennie a falnak, hogy tanuljon belőle. Emlékezetes: 2000-ben árokba csapódott Mazdájával, két év múlva ittasan autóbalesetet szenvedett, 2006-ban kábítószerrel való visszaélés miatt gyanúsította a rendőrség. 2007-ben szabálytalan vadászat miatt vitték be a rendőrök, majd jött az a bizonyos nap, 2010. május 8., amikor frontálisan ütközött két autóval Budapest és Fót között…

Mióta kijött a rács mögül, sokkal visszafogottabbnak, szolidabbnak látni őt, nem hallani  tivornyákról, közlekedési balesetekről. Úgy tűnik azonban, Stohlban mégis maradt valami régi énjéből, most is mintha fejjel akarna a falnak menni: a minap merész kijelentéseket tett.  Stohl a Hét Olajfa Egyesület Vissza a jogállamot! című, ellenzéki beállítottságúnak nevezhető rendezvénysorozatának volt a vendége.

A színész itt többek között elárulta, büszke arra, hogy „én nem vagyok a hatalom majma”. A Nemzeti Színház új igazgatója, Vidnyánszky szerinte olyan ember, aki nagy valószínűséggel ért a dolgához. Stohl azonban azzal zárta az új igazgatóról szóló gondolatmenetét, hogy: – Ha valaki szarral gurigázik, előbb-utóbb szaros lesz a keze.

Stohl – a Vígszínház-beli esetleges igazgatóváltással kapcsolatban – a kultúra átpolitizálódásáról is beszélt: – Eddig okosabban csinálták, mint most, de ez abból fakad, hogy bármit meg lehet csinálni a kétharmaddal… Itt nincs határ. Ha el akarják venni a Nemzeti igazgatói posztját, elveszik. Ha el akarják venni Eszenyi Enikőtől a szín-házat, elveszik – szögezte le a színész.

Ez a véleménynyilvánítás azért is merész Stohltól, mert miután a leváltott Alföldi Róbertet követte a Vígszínházba, ott is bizonytalanná vált a helyzete, ráadásul televíziós karrierje is megfeneklett. Elárulta a rendezvényen, hogy bevételei körülbelül csak a felét érik el a börtön előttieknek és a devizahitellel is meg kell küzdenie. Névvel senki sem nyilatkozott, egy ismerője azonban elmondta: aggódnak Stohl egzisztenciájáért, nehogy egy nap teljesen munka és bevétel nélkül maradjon.

Természetesen megkerestük, hogy kikérjük a véleményét, Stohl azonban nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit mondott: szerinte nem minősül politikai állásfoglalásnak az, hogy részt vett a Hét Olajfa rendezvényén.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek