Celeb

Kiállítottuk az X-Faktor mentorainak bizonyítványát

Bors

2013. szeptember 24. kedd 08:55

Hányast érdemelnek azok, akik másokat osztályoznak? A Bors értékelte az X-Faktor mentorait. Persze, a minősítést elvégzi a közönség is, akik a fórumokon írják meg a néha sarkos vélemyényüket.

Bár látszólag kellemes helyzetben vannak az X-Faktor mentorai, hiszen véleményüket bármikor elmondhatják és mindenféle ellenérzés nélkül pálcát törhetnek a versenyzők felett, ők sem úszhatják meg az alapos kritikákat. Munkájukat éppúgy figyelik a tévénézők, mint a versenyzőkét, s nem egyszer ki is vesézik őket rendesen.

Az X-Faktor hivatalos oldalán számtalan hozzászólás érkezett, melyben a mentorok teljesítményét értékelik a tévénézők. Érdekes, hogy a legtöbb észrevételt a nézők részéről épp a mentori munka lényegével, vagyis a kiválasztással kapcsolatban teszik.

Ilyenkor persze az sem marad el, hogy a fórumozók értékeljék a mentor munkáját, ám érdekes módon a világhálón oly gyakori „beszólogatós” hangot itt nem sokan próbálják megütni. A keményebb bírálatok is inkább arról szólnak, hogy mutathatná a kamera a mentorokat néha máshogyan is:

„Srácok, lehet kirúgnak innen ez végett. De vajon csak engem zavar az egész műsorban hogy a kamera mikor mutat valakit, mármint zsűritagot. Akkor valamiért furcsa arcokat vágnak, és ez annyira tud idegesíteni ” – írja az egyik fórumozó.

A hozzászólások zömét egyébként Tóth Gabinak címezik. Sokan védik őt:

„Szeretnétek, ha olyan hangotok lenne és kedvesség, mint a Tót (sic) Gabinak” – s a továbbiakban csak arról van szó, hogy szeretné az énekesnőt másmilyen öltözékben is látni. „Tóth Gabi a legjobb mentor, Gabi jól néz ki” – írják mások.

A mentorok szigorúságát nem kifogásolják, sőt:

„Szerintem épp ettől érdekes ez a műsor. Nem kell mindenkit pátyolgatni, pozitív kritikát mondani, vagy épp hallgatni, ha nem tudsz jót mondani. Igenis meg kell mondani a valóságot és a tényeket még akkor is, ha ez fáj és nem tetszik. Továbbá nem kell leírni a zsűrit sem, nagyon is jól végzik a munkájukat. Tóth Gabi is sok szint visz ebbe az egész műsorba pont azért, amilyen. … Végezetül pedig a legnagyobb különbség az X-Faktor és más hasonló műsor között az, hogy itt tényleg a legérdekesebb fellépé­seket mutatják be (beleértve az ilyen vicces produkciókat). Szerintem épp ettől érdekes ez a műsor."

Jól látszik tehát, hogy a mentorok sem bújhatnak el a kritikák elől, ezért mi is megnéztük, hogyan is teljesítenek a mentorszékben. Ehhez persze megjegyzendő, hogy egyedül Geszti Péter maradt a régiek közül az X-Faktor gátján, de új kollégái hamar felvették a mentorok fonalát. A nézőknek nem lehet hiányérzete, hiszen az előző három széria megmondóinak karakterei: a szakmai, az érzelmes, a viccelődős és az osztályfőnök – megmaradtak az új évadban is.

Alföldi Róbert ugyanolyan komoly szakmai nézőponttal ült be a mentori székbe, ahogyan Malek Miklós végezte feladatát. Lényegre törően, ugyanakkor távolságtartóan fogalmazza meg véleményét, s a legtöbb versenyző neki akar megfelelni, Alföldire azonban nem hat más, csak az eredeti.

Íme az ötpontos értékelés

A Bors kiállította a mentorok bizonyítványát. Öt „tantárgyat” osztályoztunk: ezek szerint Alföldi és Geszti a legszigorúbb, a leghumorosabb pedig Szikora Róbert. Szégyellnivalója azonban egyetlen mentornak sincs!

Alföldi Róbert

Szigorúság 5
Szakmaiság 5
Empátia 2
Humor 4
Ítéletének súlya 5

Tóth Gabi

Szigorúság 3
Szakmaiság 3
Empátia 4
Humor 3
Ítéletének súlya 3

Szikora Róbert

Szigorúság 2
Szakmaiság 4
Empátia 4
Humor 5
Ítéletének súlya 4

Geszti Péter

Szigorúság 5
Szakmaiság 5
Empátia 3
Humor 3
Ítéletének súlya 4

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

További cikkek

Tragédia

Összeomlott a családja, este meghalt a színész

Szexi

Megmutatta a színésznő, ekkora mellei vannak valójában - fotó

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat