Celeb

Horror árak a Szigeten: homár tízezerért

Bors

2013. augusztus 8. csütörtök 22:45

Az biztos, hogy nem a magyar zsebekhez méretezték idén a Sziget fesztivál árait: egy dobozos Dreherért egységáron 740 forintot kérnek el, egy kebab 1100, a libazsíros kenyér 600, de ehetünk homárt is, aminek darabja tízezer.

Ha a pénzszórás a cél, a szórakozni vágyó fiatal napi ötvenet simán, de aki belehúz, akár százezer forintot is különösebb nehézség nélkül eltapsolhat a Szigeten. A 14 ezret kóstáló beugró már eleve erős kezdés, és aki nem sertészsíros kenyér + sima szóda kombóval (400 Ft ill. 50 Ft/dl) képzeli megoldani az evés-ivást, annak a továbbiakban is mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Egy élmény az Újpesti rakpartról induló hajóval érkezni a Sziget Fesztiválköztársaságra keresztelt bulihelyszínre, a jegy azonban egy százas híján ezer forint. Megérkezve 740 forintba fáj, hogy a kezünkbe nyomjanak egy magyar dobozos sört, a csapolt egy százassal kevesebb, a búza egy százassal több. Menő literes vödörben kérni az italokat, ám annak az ára is húzós: egy Aperol spritz négyezer, egy zombie koktél öt, de ha csak egy kis fütyülős mézes pálinkával megbolondított limonádét innánk, azt megússzuk háromezerből, a vödrös nagyfröccs pedig csupán 2250. A fény nevű ital (szörpös vodkafröccs) adagja 1100.

Ételből is végtelen a kínálat, de sehol nem mérik olcsón, egy ezres alatt csak a legegyszerűbb kajákat ússzuk meg. Egy hot-dog pl. 800 Ft, de a kebab már 1100, egy gulyásért pedig 1900-at is elkérnek. Egy halas pultnál extra csemegét is rendelhetünk: a grillezett homár darabja tízezer forint, de kérhetünk egy felet is ötezerért… A készséges kiszolgáló szerint ugyan nem ez a fogás pörög a legjobban, de azért van rá kereslet, napi négy-öt darab is elmegy.

Egy másik élelmes magyar vállalkozó töltött zokni fantázianéven kínál egy túróval, sonkával, sajttal, satöbbivel töltött, nem különösebben méretes kenyértészta-batyut – darabját 1500-ért. Hőség ellen fagyikehely 1200-ért kapható, a falatnyi macaron darabja 300.

De mit ér a kaja-pia élmények nélkül? A rengetegféle zene benne van a belépő árában, az extra adrenalinért azonban fizetni kell: a Sziget Eye óriáskeréken 2400 Ft egy menet, extrém izgalomra vágyóknak pedig ott az Axe Apollo Space Station fantázianevű „űrhajós” katapult, a hátborzongató kilövésért koponyánként hatezret kell kicsengetni, igaz, cserébe megtapasztalhatjuk a súlytalanság élményét. A szerkezet előtt szerdán egész este állt a sor.

Erősen megdobhatja a költségeket, ha a buli végén elfelejtjük visszaváltani a Metapay kártyánkat, amellyel a Sziget köztársaságban készpénz helyett mindenütt fizettünk. Amennyiben a hajnali mámoros hazafelé tántorgás közepette ez valahogy kimenne a fejünkből, alapból ötszázat bukunk, plusz azt az X ezret, ami még a kártyán maradt. Kivéve, ha másnap visszamegyünk, és folytatjuk a költekezést, például veszünk emlékbe egy Sziget feliratos kapucnis pólót, alig egy homár áráért.   

További cikkek

Szexi

Milliókat keresek a meztelenkedéssel, és édesanyám a legnagyobb rajongóm!

Dráma

Tovább gyűrűzik a Kulcsár Edina féle botrány

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

borsonline.hu

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

life.hu

Borzalmas: Ritka betegségben szenved az egykori magyar tinisztár

hirtv.hu

Deák Dániel: Hatalmas kudarc az ellenzék népszavazási kezdeményezése

zaol.hu

Tragédia a szomszédos Vas megyében: egy férfi a baleset helyszínén vesztette életét

origo.hu

Megleltek egy 4500 éves, látványos és elveszettnek hitt úthálózatot

mindmegette.hu

Elképesztő dologra bukkant ez a nő konyhafelújítás közben

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: A legnagyobb hibát a hollandok ellen követtük el – Mikler

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

mandiner.hu

Egyre több jel mutat arra, hogy az extraprofit húzza az elszabaduló inflációt

origo.hu

Fantasztikusat küzdött a magyar válogatott, de a bírókat is le kellett volna győzni