Celeb

Horror árak a Szigeten: homár tízezerért

Bors

Létrehozva: 2013.08.08.

Az biztos, hogy nem a magyar zsebekhez méretezték idén a Sziget fesztivál árait: egy dobozos Dreherért egységáron 740 forintot kérnek el, egy kebab 1100, a libazsíros kenyér 600, de ehetünk homárt is, aminek darabja tízezer.

Ha a pénzszórás a cél, a szórakozni vágyó fiatal napi ötvenet simán, de aki belehúz, akár százezer forintot is különösebb nehézség nélkül eltapsolhat a Szigeten. A 14 ezret kóstáló beugró már eleve erős kezdés, és aki nem sertészsíros kenyér + sima szóda kombóval (400 Ft ill. 50 Ft/dl) képzeli megoldani az evés-ivást, annak a továbbiakban is mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Egy élmény az Újpesti rakpartról induló hajóval érkezni a Sziget Fesztiválköztársaságra keresztelt bulihelyszínre, a jegy azonban egy százas híján ezer forint. Megérkezve 740 forintba fáj, hogy a kezünkbe nyomjanak egy magyar dobozos sört, a csapolt egy százassal kevesebb, a búza egy százassal több. Menő literes vödörben kérni az italokat, ám annak az ára is húzós: egy Aperol spritz négyezer, egy zombie koktél öt, de ha csak egy kis fütyülős mézes pálinkával megbolondított limonádét innánk, azt megússzuk háromezerből, a vödrös nagyfröccs pedig csupán 2250. A fény nevű ital (szörpös vodkafröccs) adagja 1100.

Ételből is végtelen a kínálat, de sehol nem mérik olcsón, egy ezres alatt csak a legegyszerűbb kajákat ússzuk meg. Egy hot-dog pl. 800 Ft, de a kebab már 1100, egy gulyásért pedig 1900-at is elkérnek. Egy halas pultnál extra csemegét is rendelhetünk: a grillezett homár darabja tízezer forint, de kérhetünk egy felet is ötezerért… A készséges kiszolgáló szerint ugyan nem ez a fogás pörög a legjobban, de azért van rá kereslet, napi négy-öt darab is elmegy.

Egy másik élelmes magyar vállalkozó töltött zokni fantázianéven kínál egy túróval, sonkával, sajttal, satöbbivel töltött, nem különösebben méretes kenyértészta-batyut – darabját 1500-ért. Hőség ellen fagyikehely 1200-ért kapható, a falatnyi macaron darabja 300.

De mit ér a kaja-pia élmények nélkül? A rengetegféle zene benne van a belépő árában, az extra adrenalinért azonban fizetni kell: a Sziget Eye óriáskeréken 2400 Ft egy menet, extrém izgalomra vágyóknak pedig ott az Axe Apollo Space Station fantázianevű „űrhajós” katapult, a hátborzongató kilövésért koponyánként hatezret kell kicsengetni, igaz, cserébe megtapasztalhatjuk a súlytalanság élményét. A szerkezet előtt szerdán egész este állt a sor.

Erősen megdobhatja a költségeket, ha a buli végén elfelejtjük visszaváltani a Metapay kártyánkat, amellyel a Sziget köztársaságban készpénz helyett mindenütt fizettünk. Amennyiben a hajnali mámoros hazafelé tántorgás közepette ez valahogy kimenne a fejünkből, alapból ötszázat bukunk, plusz azt az X ezret, ami még a kártyán maradt. Kivéve, ha másnap visszamegyünk, és folytatjuk a költekezést, például veszünk emlékbe egy Sziget feliratos kapucnis pólót, alig egy homár áráért.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek