Celeb

Alekosz: a sakkozóknak is járnak a jó csajok

F. F.

2013. augusztus 16. péntek 08:25

Különleges küldetést választott magának a ValóVilág4 győztese. Alekosz arra szánta el magát, hogy a bulvármédia segítségével népszerűsíti a szerinte méltatlan helyzetbe került sakkozást.

Alekosz hetek óta rejtélyes üzeneteket posztol közösségi oldalára, amelyek mind a sakkozással kapcsolatosak. Most kiderült, mi az oka új hóbortjának: a korábbi győztes villalakó egy sakklapban fedte fel – lapjai helyett – bábuit. – Az a nem titkolt szándékom, hogy az ismertségem és a bulvár segítségével olyan reklámot adjak a sakknak, amilyet három év alatt sem kapott. Így megmenthetem a hőn szeretett sportágat, ami sajnos nulla médiafigyelmet kap – ismertette küldetését Alekosz. Missziójában kedvese, Nagy Bettina is segítette.

– Megkértem Bettit, hogy kérdezzen meg ötven embert, hányan ismerik Lékó Pétert vagy a Polgár lányokat? Mélyen elszomorított, hogy mindössze huszonhatan voltak tisztában vele, kik ők. Azt azonban már senki sem tudta, hogy nevezettek éppen hazánkat képviselik Norvégiában egy szupertornán. Pedig egy felmérés szerint a második legnépszerűbb sport Magyarországon a sakk, természetesen a foci után – mondta az okostojás, amire a Budapesti Sakkszövetség elnöke, Révész Máriusz országgyűlési képviselő is sűrűn bólogatott.

– Az első lépés az volt, hogy a Magyar Sakkvilág címlapján szerepelek, de el tudok képzelni bármelyik kereskedelmi csatornán olyan műsort, amely a sakk köré épülne. Hírességek, ismert sakkozók játszhatnának, akár gépek ellen is, komoly show-elemekkel tarkítva, hogy izgalmas legyen a sakk! – osztotta meg elképzeléseit Alekosz, aki elkeserítőnek találja, hogy a focisták könnyebben csajoznak, mint a sakkozók.

– Valamiért mindenki azt hiszi a sakkozókról, hogy furcsa figurák. Pedig ez nem így van! Sokat gondolkoztam erről, és nagyon igazságtalannak tartom, hogy sakkozóként nem lehet könnyen csajozni. Még szerencse, hogy a páromnak, Bettinek bejön ez a sportág – és én magam is. – Tényleg tetszik a sakkozás, bár eleinte idegenkedtem tőle. Alek kedvéért kipróbáltam, s ő tanítani kezdett, mert lát bennem fantáziát – mesélte lapunknak Betti.

További cikkek

Kínos

Olyan intim videót tett közzé véletlenül Tóth Andi, hogy azonnal törölni kellett

Vallomás

Házasságáról vallott Tápai Szabina: Más lett a fontossági sorrend

Ez is érdekelhet

metropol.hu

Horror Erzsébetvárosban: sokkolta az önkormányzat munkatársait, amit a lakásban találtak – Fotók!

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?

mandiner.hu

Kaszab Zoltán (Vasárnap): Saját bukására játszik a baloldal?

zaol.hu

Farkas Imre, az egykori Zalahús tulajdonosa: „Nem tudok elég nagy köszönetet mondani…”

origo.hu

Generációs kapcsolatot mutattak ki a dohányzás és a testzsír között

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

ripost.hu

Maga alá temeti a gyász a 7 éves újpesti fiú családját: „Életvidám gyerek volt”

borsonline.hu

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak