Celeb

A sztárokat is megosztotta Alföldi István, a királya

K. B. V.

Létrehozva: 2013.08.23.

Profi rendezés, végiggondolt előadás – ilyen vélemények az egyik oldalon, s szelídebb-erősebb kritika, bírálat másfelől: a sztárvilágot is megosztotta az Alföldi Róbert rendezte István, a király.

Vágó István, az ország kvízmestere a pozitív hozzászólók táborát erősíti. „Ez korszerű, mai színház volt. És ami a legkínosabb sokaknak: valószínűleg történelmileg is hű” – írta ­Face­book-oldalán.

Sváby András a tévés közvetítést is megdicsérte: „Profi rendezés Alfölditől, jó színészek, többnyire jó énekhangok és egy-két bravúros ötlet. Amitől leesett az állam, az a tévés közvetítés” – írja a volt naplós, de azt is hozzáteszi: sem az eredeti előadásról, sem a mostaniról készült DVD-t azért már nem vinné magával egy lakatlan szigetre.

Az énekhangokkal akadt némi problémája Peller Károlynak, az Operettszínház színészének: „Tényleg nem volt mindig tökéletesen elénekelve... Engem nem zavart annyira! (...) Minden percében végiggondolt, kidolgozott és eljátszott előadás volt nekem” – írta Peller.

Nem győzték meg a hallottak Fábián Anitát. A Jóban Rosszban színésznője az egyik dalt „bántóan sz.r”-nak értékelte. „De összességében hatott rám, nekem ­igen­is bejött!” A hangokkal nem barátkozott meg Lang Györgyi sem: „Stohl k.rva jó volt, a hangkeverőnek le kéne vágni a kezét meg a fülét.”

Várkonyi Andreának viszont ennél több dolog nem tetszett. „Itt túl sok dolog elvitte a figyelmem. És azt gondolom, ha egy rockoperát visznek színpadra, elsődlegesen mégiscsak az énektudás a fontos, ezt követi csak a színészi játék”.

D. Tóth Kriszta műsorvezető a darabot megszakító reklámokról írt: „István, a király – körömgomba krém reklámokkal. Isteni.”

Koltay hallgat

Meg akartuk tudni, hogy a 30 évvel ezelőtti bemutató rendezője, Koltay Gábor hogyan vélekedik a darabról. – A tévében néztem az előadást, de úgy érzem, hogy ebben a témában nem illik nyilatkoznom, éppen az érintettségem miatt. Véleményem persze van – mondta a Borsnak a rendező.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek