Celeb

Rékasiék válása jó üzlet a színháznak

B. M.

2013. június 3. hétfő 08:15

Ki gondolta volna, hogy Détár Enikőék házasságának felbomlása ennyi pénzt hoz a József Attila Színház konyhájára? A katasztrófaturisták arra kíváncsiak, hogyan játszanak el egy gyűlölködő házaspárt A Rózsák háborúja című darabban.

Máris 10-15 százalékkal megugrott a jegyeladás Rékasi Károly és Détár Enikő közös színdarabja, A Rózsák háborúja utolsó előadására, tudta meg a Bors a József Attila Színházban. 3000 forintos átlagos jegyárral és 580 fős színházi férőhellyel számolva ez körülbelül 200 ezer forint pluszbevételt is jelenthet – egyetlen estére.

Ám nem csak ebben a színdarabban tűnik fel a színész házaspár, mert a József Attila Színház elhalmozza őket szerepekkel. Még megbecsülni is nehéz, hány milliót hozhat majd a jövő évadtól a színháznak az, hogy a házaspár az érdeklődés középpontjába került válásával: ők szerepelnek a lapok első oldalán, a sztárhírek élén, s mindenki rájuk kíváncsi. Egyfajta katasztrófaturizmusként a nézők szinte megrohamozzák a színházat, hogy legalább a színpadon lássák még együtt a válófélben lévő párt.

– Valóban milliós nagyságrendű bevételt hozhat a színházunknak két művészünk, Détár Enikő és Rékasi Károly válása – mondta a Borsnak Nagy Nóra, a József Attila Színház PR- és marketingvezetője. –Természetesen örülünk a jegyeladások növekedésének, ám szeretném hangsúlyozni, hogy mi erre nem építünk. A szereposztások egyeztetése már hónapokkal korábban lezajlott a következő évad tekintetében.

A Bors arról kérdezte Rékasi Károlyt, befolyásolja-e a válásuk a közös munkájukat, és mit szól ahhoz, hogy megnőtt az érdeklődés közös színpadi szereplésük iránt.

– A nézőknek biztos érdekesebbek leszünk emiatt, ám a magánéletünket érintő kérdéseket nem szeretném taglalni a nyilvánosság előtt. Az egészen biztos, hogy mi Enikővel úgy dolgozunk egymással, ahogy csak kevesen tudnak. Számtalan alkalommal léptünk közösen színpadra, és bármi is történjen velünk, sok élményünk volt együtt, amelyet a szakmai munkákban is jól kamatoztatunk. Ha házastársak nem is, de kollégák vagyunk és maradunk is – mondta Rékasi.

Szinetárékra is megtelt a nézôtér

Miközben ágytól és asztaltól különváltak, szakmai munkájukban Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán sem akarta otthagyni a másikat. A népszerű házaspár magánéleti történései ellenére a mai napig együtt járja az országot közös estjével, szerelmes dalokat énekelve, telt házat vonzva. Ám szétválásuk óta – a hírek szerint – egyre kevesebb fellépésük van.

Aranyember, Hattyúdal...

A teátrum elhalmozta a színész házaspárt szerepekkel. Rékasi megkapta az Aranyember főszerepét, feleségével a Hattyúdal zenés komédiában és a Munkácsy, a festőfejedelem című musicalben is színpadra áll, valamint a színház szeptembertől újra műsorra tűzte A Rózsák háborúja című darabjukat – amelyben egy gyűlölködő házaspárt alakítanak. 

További cikkek

Karrier

Varga Viktor Kulcsár Edina daláról: Az emberek előszeretettel fogyasztják a sz*rt

Gyász

Csalódott a gyászoló család: Nem temethetik művészparcellába Damu Rolandot

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat