Celeb

Pikali Gerda miatt hagyta el feleségét Rékasi Károly

Bors

2013. május 22. szerda 08:15

Kolléganője, Pikali Gerda Rékasi Károly eddig titkolt kedvese, akivel a József Attila Színházban játszanak együtt. Rékasi 29 év után szakított Détár Enikővel. A „vesztes” félért sokan aggódnak, mivel az utóbbi években Enikő idegei többször felmondták a szolgálatot.

Csak a külvilág számára volt meglepetés Rékasi Károly és Détár Enikő szakítása. Tévés és színházi berkekben hetek óta suttognak a színész és a nála tizenhat évvel fiatalabb Pikali Gerda kapcsolatáról.

– Az utóbbi időben már nyílt titok volt a Barátok közt stábjában ez a szerelem, csak idő kérdése volt, mikor kerül nyilvánosságra – mondta a napi sorozat egyik résztvevője.

Rékasi Károly a József Attila Színházban együtt szerepel Pikali Gerdával a Feketeszárú cseresznye című darabban, de ugyanitt fut a Rózsák háborúja is, melyben a hűtlen férj Enikővel játszik egy színpadon. A sors fintora, hogy mindkét darab magánéleti válságról szól.

Gerda két gyermek édesanyja, a közelmúltig a Big Brotherben ismertté vált Csongrádi Géza felesége volt. Mostanában többször lehetett hallani arról, hogy válságba került a házasságuk, de küzdöttek a megmentéséért. A jelek szerint csekély sikerrel.

Rékasi és Détár hétfőn közleményben tudatta, hogy házassága zátonyra futott: „A majd’ három évtized alatt sokszor sikerült megújítani, szerelemmel feltölteni az együttlétet, kivéve most” – írták az érdekeltek, és úgy érzik, ennél több nem tartozik a nyilvánosságra.

– Tartom magam ahhoz, ami a közleményünkben szerepel, nem kívánok nyilatkozni – közölte lapunkkal Rékasi Károly.

A házaspár huszonkilenc éves házasságának válsága évekre nyúlik vissza. 2005-ben a színésznő elköltözött otthonról, a pletykák szerint egy másik férfi miatt. Akkor azonban néhány hónap után sikerült helyrehozniuk kapcsolatukat.

– Természetesen voltak ajtócsapkodások, és ennyi idő alatt igenis megfordul az ember fejében, hogy biztos, hogy jó helyen van-e, de mi szerencsére mindig egymás mellett döntöttünk – mondta akkoriban Détár Enikő.

Az érzelmi válság azonban kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük, Enikő többször idegösszeomlást kapott, és pszichiátriai kezelésre szorult. Színész körökben ezért sokan attól ­tartanak, képtelen lesz feldolgozni, hogy férje elhagyta, és összeomlott a családi élete. A Bors kérdéseit mindenesetre meglehetősen indulatosan hárította el.

Pikali Gerda nem cáfolta, hogy összejött Rékasival, de ő sem akart a magánéletéről beszélni.

– Ez nem olyan ügy, amelyről nyilatkoznom kellene, nem szeretném megosztani a nyilvánossággal a ­ma­gán­éle­te­met. Ezt eddig sem tettem, azért, hogy megkíméljem a gyermekeimet. 

További cikkek

Válás

Horváth Gréta kifakadt: Őszintén vallott a szakításról

Sebek

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

Ez is érdekelhet