Celeb

Szinetárék nélkül befuccsolt a darab

Bors

Létrehozva: 2013.04.17.

Törölték a Spirit Színház műsoráról a Mizantrópot, amiből két héttel ezelőtt a színházvezető kirúgta Dórát és szerelmét, Makranczi Zalánt. Az igazgató mobiltelefonján jelenleg elérhetetlen.

Csúnya véget ért az a vita, amely a Spirit Színház vezetője, Perjés János és a Mizantróp című darab szereplői között robbant ki két hete. Perjés azzal az indokkal menesztette Szinetár Dórát és Makranczi Zalánt, hogy a nézők túl sokat hallanak a magánéletükről, s azt akarta, hogy Szinetárék főszerepét Huszárik Kata és Kőszegi Ákos vegye át.

A kirúgott színésznőt azonban a fél stáb követte, többek között a rendező, Bori Tamás is befejezte a színházigazgatóval közös munkát. Egészen pontosan megvonta tőle az általa dirigált ­verzió bemutatásának jogát.

A rendezô és a színészek azt írták, ha a Spirit Színház mégis a repertoárjára tűzné az előadást, bíróságra mennek.

A jelek szerint a határozott kiállás eredményt hozott, hétfő reggelre eltűnt a teátrum honlapjáról a „Mizantróp (felújítás)” címen hirdetett előadás.

Lapunk arról is tudomást szerzett, hogy az új főszereplőnek kiszemelt Huszárik–Kôszegi párost nem tájékoztatták arról, kinek a helyét vették volna át, sőt arról is lapunk munkatársától értesültek, hogy nem kell játszaniuk, mert már nincs ­re­per­toá­ron a darab.

Kerestük Perjés Jánost, de a színházvezető lapzártánkig nem volt elérhető. Egy, a neve elhallgatását kérő informátorunk szerint Szinetárék teljesen elégedettek azzal, hogy nem fut a darab, és remélik, ezzel be is fejeződött az a ­le­járatókampány, amit – szerintük – Perjés indított ellenük.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek