Celeb

Bréking: Horst Tappert azaz Derrick az SS tagja volt

Bors

Létrehozva: 2013.04.26.

Az egykori színész az orosz fronoton is harcolt állítólag. Tapper sosem beszélt náci múltjáról, azt mondta, a háborúban egészségügyis katona volt.

Egy gépesített SS hadosztály tagjaként harcolt a második világháborúban a népszerű Derrick felügyelőt alakító Horst Tappert. A Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülései szerint az öt évvel ezelőtt elhunyt német színészt még 1943-ban sorozták be egy tartalékos csapatba, és Jörg Berger szociológus kutatása során kiderült, hogy Tappert nagy valószínűséggel az orosz fronton is szolgált.

Tappert emlékirataiban egyáltalán nem tett említést náci múltjáról, mindössze arról beszélt néhány interjúban, hogy egészségügyis katona volt és a világháború végén bebörtönözték.

Berger úgy találta meg Tappert anyagát a második világháborúban szolgált német katonák archívumában, hogy egy német politológusnőről írt életrajzot, aki közvetlenül a háború után színtársulatot alapított. Ennek a társulatnak több tagjáról derült ki, hogy köze lehetett a náci rezsimhez, így minden bizonnyal a Tappertról szóló jelentések is valósak lehetnek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek