Celeb

Sárga rózsával temetik Cipőt

B. M.

Létrehozva: 2013.03.21.

Holnap délután, a kistarcsai temetőben búcsúztatják a Republic énekesét. A zenekar azt kéri a rajongóktól, csak egy szál sárga rózsát hozzanak magukkal.

Bódi László Cipőt abban a kistarcsai temetőben helyezik végső nyugalomra péntek délután, ahol édesapja is nyugszik.

A zenész családja és a Republic zenekar arra kéri a gyászolókat, hogy a szertartásra mindenki csak egy szál sárga rózsát hozzon, és ha ennél többet szeretett volna, az erre szánt összeget a János kórház belgyógyászat-kardiológia osztályának számlaszámára utalják.

A sárga rózsa igazi jelkép a Republic-rajongóknak: ugyanis a legendás Illés együttes Miért hagytuk, hogy így legyen? című dalával kezdték mindig a koncerteket.

Minden egyes fellépés előtt a sötét színpadon egyszer csak megszólalt az „Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa” – kezdetű szám és amikor az utolsó hangfoszlányok is elúsztak, kivilágosodott a színpad, és előlépett az együttes.

– Bródy János annak idején azt mondta, hogy a Republic a 90-es évek Illése, és mi azt az utat vittük tovább, amit ők elkezdtek. Komoly tisztelgés volt ez az Illés előtt, hogy mindig ezzel a dallal nyitottuk a koncertjeinket – mondta lapunknak Halász Zoltán, a zenekar sajtósa, aki arra is kitért, hogy miért kérték a gyászolóktól, hogy ha módjukban áll, akkor támogassák a János kórházat.

– Négy évvel ezelőtt volt Cipőnek az első rohama. Akkor ennek a kórháznak a kardiológiáján hozták vissza az életbe dr. Súrman Adrienn hathatós közreműködésével, aki mindvégig a kezelőorvosa volt. Azt hiszem, mi is és a rajongók is komoly hálával tartozunk nekik – tette hozzá Halász, aki kérdésünkre elmondta: Bródy János és a Republictól Boros Csaba is azok között lesz, akik a rövid, mindössze félórás szertartáson mondanak néhány szót az elhunyt emlékére.

De mellettük jelen lesz még Koncz Zsuzsa, Halász Judit, a Magna Cum Laude és Fenyő Miklós is.

– Nem szoktam beszédeket írni. Amit abban a pillanatban érzek, azt mondom majd a szertartáson – mondta Boros Csaba, a Republic basszusgitárosa. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek