A világhírû séf nagyon szigorú fônök. Ha kell, üvöltözik, de ezt mindenki tudja róla.
Palotai Csaba 2003-ban Gordon Ramsay éttermében dolgozott, Londonban. A világot látott séf, aki szombat esténként a Viasat3 gasztrorealityjében tûnik majd fel, vegyes érzelmekkel gondol vissza a híres-hírhedt szakácsra.
– Valamivel több, mint egy évet töltöttem a főnöksége alatt. Jó volt vele dolgozni, rengeteget ellestem tőle, de voltak nehéz pillanatok – vallotta be Csaba. – Aki már látta Ramsay valamelyik műsorát, tudja, hogy nem épp a kifinomult stílusáról ismert. Olykor kitör belőle a vadállat, de szakmailag vitathatatlanul sokat tanultam tőle.
– Egyik alkalommal túlforraltam egy halhoz készülő mártást. Nagyon üvöltött, hogy ez ehetetlenül szirupos, és kidobatta velem a kukába. Egy életre megtanultam, hogy kell elkészíteni azt az ételt. Az elején sokszor előfordult ehhez hasonló – emlékezett a séf, akinek anyagilag nem érte meg a kirándulás.
– Az átlag londoni fizetéshez képest nem kerestem jól, ráadásul kezdetben szinte mindent meg kellett csinálnom, még kukákat is mostam. A tőle tanultakat azonban itthon is alkalmazom majd, nem véletlenül lett a műsor címe Az étterem harcosai.