Celeb

Házkutatást tartottak Stohl Andrásnál

B. M., K. V.

2013. március 19. kedd 07:15

Rendőrök vizsgálták át a színész és a börtönélményeit megíró Szalai Vivien otthonát. A könyv kiverte a biztosítékot a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál, amely feljelentést tett.

Amikor vakuvillanások kereszttüzében, megkönnyebbülve elhagyta börtönét Stohl András, alighanem úgy gondolta, oda többé nincs visszaút. Talán így is lett volna, ha börtönélményeit nem dolgozzák fel egy könyvben, amelynek állításait számos ponton támadta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A hatóság szerint ugyanis a kötetben számos valótlan állítás szerepel, amely hamis színben tünteti fel a szervezetet és dolgozóit.

Ahogy a Bors korábban megírta, a bv polgári és büntetőeljárást is kezdeményezett Stohl András és a könyv szerzője, Szalai Vivien ellen. A Nem­zeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Osztálya nyomoz a rágalmazás miatt indított ügy­ben, amelynek vége akár két évig terjedő szabadságvesztés is lehet Stohl számára.

Nemrég adtunk hírt arról is, hogy a szerzőt tanúként hívták meghallgatásra, de tegnap ennél sokkal súlyosabb, váratlan fejlemény következett: Stohl Andrásnál házkutatást tartot­-tak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Ezt az ORFK Kommunikációs Szolgálata is megerősítette, kiegészítve azzal, hogy Szalai Vivien lakását is átkutatták. Arra a kérdésre, hogy mit kerestek, lefoglaltak-e valamit, azt válaszolták, hogy a nyomozás érdekei miatt erről nem adhatnak információt.

Valószínűsíthető, hogy a könyv alapjául szolgáló dokumentumokat keresték. Ilyen lehet az a hangfelvétel is, amely a színész és az írónő beszélgetéseit tartalmazza. Ezzel sokkal komolyabbra fordult a dolog, mint ahogy ezt előzetesen sejteni lehetett, s az ügynek elsősorban Stohl számára lehet súlyos következménye.

Ha újra rács mögé kerül, kétséges, hogy igényt tarta­nak-e rá az ország legjobb színpadain, vagyis nehéz lesz az újrakezdés, családja pedig megint jövedelem nélkül maradhat.

Lapunk megkereste Stohl And­rást, aki – bár a rendőrség megerősítette a házkutatás tényét – azt mondta, nem jártak nála rendőrök. A könyv szerzője nem kívánt nyilatkozni az ügyben, ügy­védje, dr. Kutasi Balázs azonban elmondta, ügyfele jelenleg nem gyanúsított.

– Szalai Vivient a könyvhöz kötődő polgári peres eljárásban képviselem. Nincs tudomásom róla, hogy a rendőrség Vivient bármilyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsítaná. Fontos leszögezni, hogy ha valaki ellen házkutatást rendelnek el, az még nem jelenti azt, hogy vele szemben büntetőeljárás lenne folyamatban. Egyéb­­ként nincs rejtegetivalója az ügyben az írónő­nek.

Várható büntetések

Valószínűsíthető, hogy az ügyet az írónő, Szalai Vivien megússza pénzbüntetéssel, és ez aligha töri ketté a pályáját, de ha Stohl Andrást bűnösnek találják, és esetleg el is ítélik, akkor le kell töltenie börtönbüntetése le nem ült hónapjait is. Annak idején tíz hónapra ítélték a színészt, aki ittasan súlyos közúti balesetet okozott, de jó magaviselet miatt öt hónap után feltételesen szabadlábra bocsátották. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fél évig volt ártatlanul börtönben, miközben a párját gyászolta

vg.hu

Hamarosan jöhet a 800 forintos kenyér

borsonline.hu

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

vg.hu

Szándékosan vezethették földbe a márciusban lezuhant kínai utasszállítót

metropol.hu

Fordulat! Kihallgatta a rendőrség Berki Krisztián özvegyét, ezeket kérdezték tőle

vg.hu

Így reagált a román műsorvezető, amikor nem kapott szót az Eurovíziós Dalfesztiválon

mandiner.hu

Így büntetné az USA Magyarországot az olajembargó blokkolásáért

mindmegette.hu

Bámulatos átalakulás! Schobert Norbi megmutatta, milyen sokat fogyott a kisebbik fia

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Addig erőszakolta nevelt lányát nap, mint nap, míg nagykorú nem lett

További cikkek

Gyász

Drámai részletek: Mazsi így azonosította Berki Krisztián dílerét

Fogyás

Elképesztően sovány Gáspár Evelin, csak csont és bőr