Celeb

Szélhámosok csapdájába került Piroch Gábor

Földvári Zsófi

2013. február 5. kedd 12:45

Ismeretlen bűnözők kunyerálnak pénzt a legkiválóbb magyar kaszkadőr, Piroch Gábor nevében. Mivel Gábor sokat utazik, könnyen hihető, hogy bajba kerülhetett.

Angliai utazása során fegyveresek kirabolták Piroch Gábort, és mivel nincs nála pénz, sürgősen kölcsönkér 1450 dollárt a kiadásai fedezésére. A nemzetközi hírű kaszkadőr egyre több ismerőse kap ilyen segítségkérő e-mailt ezzel a szöveggel.

Csakhogy Pirochnak semmi baja, itthon van, és dolgozik. A kaszkadőrök legnagyobb elismerésének számító Taurus World Stunt Awards jelöléssel büszkélkedő szakember nagyon dühös az ismeretlen csalókra, akik nemcsak a világhálón, hanem az itthoni forgatások alatt is rendszeresen visszaélnek a nevével.

– Hétfő reggel óta megállás nélkül cseng a telefonom, mindenki afelől érdeklődik, hogy jól vagyok-e – mesélte mérgesen a Bors munkatársának a kaszkadőr. – Nem tudom, mióta kering a neten ez a levél, de minél több emberhez jut el, annál rosszabb.

Az ismerőseim szerint a pénzlopásnak ez a formája közismert bűncselekmény, és bizony sok barátom van, aki gondolkodás nélkül a segítségemre sietne, ha tényleg bajba kerülnék. Remélem, még senki nem utalt pénzt, mert az biztos, hogy sosem látjuk viszont.

Gábor hétköznapjait egy filmes körökben otthonosan mozgó, magyar bűnöző is rendszeresen megkeseríti.  – Egy negyven év körüli alak a fiamnak adja ki magát, és tíz-húszezer forintokat csal ki az emberekből – mondja Piroch. – Ez az illető biztosan filmes körökben mozog, mert tudja, hogy mikor hol vannak a forgatások. Megkeresi az áldozatait, különböző munkákat ajánl nekik – kamionsofőrködés, statisztálás –, elkéri a pénzt, és azt mondja, mindjárt visszajön a papírokkal.

Aztán soha többé nem látja senki. Már a rendőrségen feljelentést tettem, de két éve nem történik semmi, ez az alak pedig újra és újra előkerül. Kérek mindenkit, hogy ha rám hivatkozva megkeresik, előbb hívjon fel engem, és tisztázzuk a dolgot, mert az anyagi kár mellett helyrehozhatatlan erkölcsi rombolást is véghez visz egy ilyen bűnöző.

További cikkek

Szexi

Öt éven keresztül a hazát védte, most pornófilmekben fegyverezi le a férfiakat

Veszteség

Koltai Lajos: Őrzöm a feleségem fotóját

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: halálos fenyegetéseket is kaptak a dán játékosok

borsonline.hu

Elfajult a fétisszex, kis híján lefejezte áldozatát az egyetemi professzor

she.life.hu

Ne mondd, hogy szeretsz! - Ha nem tudod bizonyítani

magyarnemzet.hu

Uniós biztos: a választásokig nem lehet szankcionálni Magyarországot

vaol.hu

Meghalt egy férfi Szombathelyen, nem baleset történt - fotók

origo.hu

Kísértetiesen villogó tárgyat észleltek az űrben

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

origo.hu

Átfogó tervet jelentett be a világ egyik legfontosabb növényénél a Nestlé

ripost.hu

Sokkoló látványt nyújt a hármasikreket váró nő hasa, rossz irányba nőttek a babák - Videó

origo.hu

A rendőrök orra előtt fogyott ki a benzin, ami ezután jött, arra senki sem volt felkészülve

borsonline.hu

Döbbenet: Imrét újraélesztés közben akarta félrelökni egy vásárló, mert nem fért oda a tejhez

origo.hu

Az ember szemén látszik a halál időpontja