Celeb

Cipő: a szívátültetés sem segítene rajtam

M. G., FF

2013. február 24. vasárnap 07:15

Magától Cipőtől kaptunk választ a sokunkat jó ideje gyötrő kérdésre: vajon miért nem vállalta, hogy szívátültetéssel mentsék meg az életét. Egy másfél évvel ezelőtti beszélgetés mondatai új értelmet kaptak, amikor megtudtuk: Cipő a halállal viaskodik.

Az egykori Cipőfűző zenekar alapítóját, Bódi Lászlót 2009 októberében vitték először kórházba. Mindenkit megdöbbentett a hír, hiszen Cipő akkor 44 éves, látszólag ereje teljében lévő férfi volt. Az énekes átesett egy szívműtéten, amelynek során tágítóhálót helyeztek a koszorúerébe, de ez nem jelentett végleges megoldást. A zárójelentésben az állt, hogy szívátültetésre van szüksége.

– A beavatkozás után felmerült, ha nem gyógyul meg, esetleg új szívet kell kapnia – mondta az egyik orvosa, de Cipő nem vállalta a szívátültetést. Máig tanakodnak a laikusok, s az énekes válságos állapota csak felerősítette a rendre előtörő kérdést: vajon miért nem?

A válasz a Bors újságírójának adott, két évvel ezelőtti interjújából akkor kimaradt, de most sajnos minden elhangzott szónak más, fájdalmasabb csengése van.
– Nem értem, mi olyan érdekes a szívügyemben – értetlenkedett anno Cipő –, már régóta tudok róla, hosszú ideje élek fájdalommal.

Az orvosom felvilágosított arról – folytatta már nagyon komolyan –, hogy az átültetés sem segítene rajtam. Én nem is hiszem, hogy ilyen műtéttel kellene megmenteni az életemet. Különben sem akarok túl sokáig élni – tette hozzá halkan, de rögtön meg is magyarázta, miért mondja.

– Ebbe valószínűleg az is belejátszik, hogy alapvetően depresszióra hajlamos vagyok. Ezt tudják rólam a barátaim és a családom is. Egyedül a gyerekeim azok, akik miatt élnem kell, és igyekszem is erőt venni magamon, hogy a halál gondolatát elűzzem.

Idén február 15-én Cipő ismét rosszul lett, szíve és keringése leállt. Bár a mentősök újraélesztették, így megmentették az életét, azóta kómában van. A hét folyamán gégemet­szést hajtottak végre rajta, és mesterségesen tartják fenn az életfunkcióit, magától ugyanis nem tudna lélegezni. Orvosai most arra várnak, hogy magához térjen, így bizonyos, hogy a zenekar elhalasztja legközelebbi koncertjeit.

A ma délutáni Kossuth Klub-beli 23. születésnapi baráti találkozót azonban megtartják. „Kérünk minden Cipőért aggódó rajongót, hogy részvételével megerősítve együtt kívánhassunk mihamarabbi felépülést szeretett társunknak, barátunknak” – fogalmaznak közösségi oldalukon a Republic tagjai.

Balázs atya naponta imádkozik az énekesért

A sümegi ferences kegytemplomban együtt imádkoztak a hívek Balázs atyával a február 21-i reggeli szentmisén Bódi László testi és lelki gyógyulásáért. – Nem ismerem őt személyesen, egyszer találkoztunk, amikor a Republic koncertet adott nálunk egy beteg gyógyulásáért.

Az itteni barátai kértek, hogy imádkozzunk érte. Sokan voltunk a misén, én pedig azóta is naponta fohászkodom érte – mondta a Borsnak Barsi Balázs. 

További cikkek

Vége

Harry herceg elvesztheti az utolsó kapcsot is, ami a brit királyi családhoz köti

Párkapcsolat

Megtörte a csendet Kulcsár Edina új párja: Engem senki nem hallgatott még meg!

Ez is érdekelhet

vg.hu

Napokon belül találkozik Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal

ripost.hu

Hét megyére adtak ki riasztást: brutális idő közelít az ország felé

origo.hu

Fontos hír érkezett a horvátországi autópályákról, ez érintheti a magyar pénztárcákat

hirtv.hu

Az oktatási törvény miatt nem akar pénzt folyósítani Brüsszel Magyarországnak

kemma.hu

Tömeges rosszullét a komáromi gyárban: itt vannak a mérési eredmények

origo.hu

Óriási, érintetlen korallzátonyra bukkantak Tahiti partjainál

nemzetisport.hu

Női kézi NB I: a FTC játék nélkül megkapta a Szombathely elleni meccs pontjait

origo.hu

Fiatalkorúak lehetnek teherautó-sofőrök az USA-ban

vg.hu

Katonákat küldenének Romániába

origo.hu

Már Magyarországon is rendelhető az új Opel Astra, az árától hanyatt fog esni

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az EHF elutasította a németek halasztási kérelmét

origo.hu

Jeff Danielsszel olyasmi történt, ami más színésszel sosem