Soma bugyival tálalja a lazacot

recept
PUBLIKÁLÁS: 2012. december 04. 08:45
Szakácskönyvbe foglalta vágykeltő ételreceptjeit Soma Mamagésa, aki hosszú, egyéjszakás szeretkezéshez ököruszálylevest, a vágy fenntartásához pedig fűszeres-pezsgős kagylócskákat ajánl.
Brunner Mónika

Soma nem hisz abban, hogy ha valaki osztrigát vagy csilit eszik, azonnal felbuzog benne a szexuális vágy. Az igazán érzéki étel legfontosabb „hozzávalója” ugyanis maga a szakács.

– Fontos, hogy milyen szándékkal főzünk. Volt egy eset, sok évvel ezelőtt, amikor megtudtam, hogy a férjem szerelmes lett egy másik nőbe. Főzés- és munkamániába menekültem, s az első napokban a családom nem evett a főztömből. Ugyanis mindazt a feszültséget és indulatot, amely bennem volt, belefőztem az ételekbe, ők pedig ezt ösztönösen elutasították – mondta az énekes-írónő az Afrodiziákumok című könyvének tegnapi bemutatóján.

Épp ezért fontosnak tartja, hogy a kötetben egy különleges főzési technikát is megtanítson a magyar háziasszonyoknak.

– A paprikás krumpli elkészítésén keresztül mutatom be, mit jelent, amikor mind az öt érzékszervünket behozzuk a jelenbe – tette hozzá Soma, aki azokra is gondolt, akik szex helyett inkább kizárólag az evésre koncentrálnának.

Nekik fokhagymás-rozmaringos, öt órán át sült malaccombot ajánl magos zöldségekkel, ám azt sem a szokásos módon: Soma szerint attól lesz teljes az étel élvezete, ha az elfogyasztandó hússal, adott esetben a malaccal beszélgetünk, megköszönjük neki az életét, halálát, és kívánjuk, hogy lelke nyugodalmat találjon, majd, miközben sül, hálával gondolunk rá.
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.