Celeb

Ilyen is van: megszenvedett a szerepért a világsztár

Sz. K.

2012. december 20. csütörtök 12:45

Szupersztárok neve vonzza a mozikba a nézőket a Nyomorultak vetítéseire. A Victor Hugo regényéből készült film forgatásán azonban nem voltak sztárok, még Hugh Jackmannek és Russel Crow-nak is gürcölnie kellett a szerepért.

Óriási izgalomban tartja a Nyomorultak című musical filmes adaptációja a mozirajongókat. A figyelem középpontjában a film főszereplője, a Jean Valjeant alakító Hugh Jackman és a Javert felügyelőt játszó Russell Crowe áll. A rendező, Tom Hooper szerint a két szupersztár annyira akarta a szerepet, hogy még azon sem akadt ki, amikor castingra hívták őket, mint a pályakezdőket.

– Szupercsapatra volt szükségünk, ezért a szereplőgárda minden tagját, kivétel nélkül válogatásra hívtuk – magyarázta a rendező. – Hugh-val kilenc hónappal a forgatás előtt találkoztam először, és meghatározó „első randi” volt – nevetett Hooper. – Olyan hangja van, hogy nem túlzás azt mondani, inkább énekesnek született, mint színésznek – áradozott a rendező.

Az X-Men sztárjának is emlékezetes volt a találkozó.

– Három órán át csak beszélgettünk. Ez volt életem legizgalmasabb meghallgatása, de egy idő után azt kellett mondanom Tomnak, hogy bocs, de haza kell mennem lefektetni a gyerekeket – mosolygott Jackman, akinek Valjean megformálása nagy kihívást jelentett. – Soha nem volt még olyan szerepem, amely ennyi fizikai és érzelmi erőfeszítést követelt volna – árulta el.

A főhős komoly átalakuláson megy át a cselekmény során: fegyencből számkivetett lesz, majd polgármester. A színésznek először csontsoványra kellett fogynia.

– Fontos tudatni a nézőkkel, hogy Valjean tizenkilenc évig börtönben volt, alig kapott enni – magyarázta Hugh. – Valjean ugyanakkor rendkívül erős, ezért napi három órát töltöttem a konditeremben. Annyira átadtam magamat a szerepnek, hogy a nyitójelenet forgatása előtt közel két napig egyetlen kortyot sem ittam.

A színész ezzel elérte, hogy hihetetlenül megtört ember benyomását kelti a filmben.

Miután Valjean megformálására megtalálták a kellően fajsúlyos színészt, olyan partnert kellett keresniük, aki méltó ellenfele lehet. Az Oscar-díjas Russell Crowe tökéletes választás volt. Róla kevesen tudják, hogy musicalszínészként kezdte pályafutását, és remekül énekel. Ráadásul ő is kész volt beállni a sorba, részt venni a meghallgatáson. Úgy érkezett, akár egy statiszta.

– Azt találtam ki, hogy gyalog battyogok oda, mint kezdő koromban. A megadott cím vagy harminc sarokra volt a szállodámtól, és szakadt az eső. Mehettem volna taxival, de tudtam, úgy nem lenne igazi a hatás. A producerek nem győztek csodálkozni, amikor bőrig ázva állítottam be – kacsintott az ausztrál színész.

További cikkek

Gyász

Három évvel a tragédia után így néz ki Andy Vajna Los Angeles-i sírhelye

Pornó

Elárulta a gigamellű felnőttfilmes, mennyit szexel valójában

Ez is érdekelhet

life.hu

Gáspár Győző végre elmondta, mit jelent a "cigány kolbász"

metropol.hu

Brutális mínuszok jönnek, percek alatt több centis hó esik le

life.hu

Kisbabát vár Nádai Anikó

mandiner.hu

Elemzés: a Fidesz-KDNP a több egyéni sikerével nyerheti a választást

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

origo.hu

Sztárok, akik már vásároltak jegyet az űrbe - galéria

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

life.hu

Tragédia: egy magyar zenész háza égett le hajnalban Budapesten

origo.hu

Újabb fontos szakaszához érkezett a főváros legújabb hídjának kivitelezése - videó