Celeb

Geszti letahózta Majkát

Bors

Létrehozva: 2012.11.04.

Geszti Péter dalba írta roppant dühét, amit egyes rapsztárok váltottak ki belőle. A Költőtroll című dal szövegét hallva kétségünk sem lehet, hogy az egyik letahózott célpont Majka.

A Gesztitől meglepően goromba szám előzménye, hogy Majka azt üzente neki: ideje lenne visszavonulnia, öreg már a bohóckodáshoz. „Ráfogod a sorsra, ami tapos? Ez mindenkinek bejön, noha fordulatban lapos az, hogy napos csibének születtél valaha egyszer, de a rendszer vagy a való világ akarta, hogy gengszter legyél!” – szól válaszul Geszti szövege.

Majka magára vette a sértéseket, nem is hagyja szó nélkül Geszti vitriolos sorait. – Meghallgattam. Bár a nevemet nem mondja ki, de tisztában vagyunk vele, hogy Curtisnek meg nekem szól. Igazából annyira szar, hogy nem nagyon tudok rá mit mondani. Ilyen rossz ritmikával, ilyen rossz rappeléssel rég találkoztam. Ha jó lenne, akkor bosszantana, hogy nekem címezték, de így nem érdekel.

Nem akarom megbántani Gesztit, de ha az orromon préselek ki levegőt, azt is többen meghallgatják, mint ha ő csinál valamit. Sajnálom nagyon, rendes meg ügyes gyerek, de azt ajánlom neki, hogy csináljon valamit, ami jobban üt. Bár szerintem biztos nem meri vállalni, hogy nekünk írta. Üzenem, hogy otthonról sok mindent hoztam, amit ő nem gondol rólam és ismerem József Attilát. Utóbbi megjegyzésével Majka Geszti számának ezekre a soraira reagált:

„…Mint egy verbális dzsentri, ki költene, de csak kéreget,
a szöveged egy
sémát ismer csak,
és lépeget,
lépeget, lépeget.
A kérget kaparod csak, nem bent a lényeget.
»Tövit töröm, s a gallya jut…« – Attilát ismered?…”

Bármilyen nyilvánvaló is, Geszti Péter nem hajlandó kimondani Majka nevét. – Írtam egy dalt, hogy kinyilvánítsam a véleményemet. Arról szól, hogy túl sok suttyóság, primitívség, indulatosság, erőszakosság, lelki és intellektuális analfabétizmus szabadult el a médiában, a közéletben, a weben. Pedig mindenkinek kijár a tisztelet, aki tisztelettel van mások iránt. Ez a dal megszületett, és most éli világát. Akinek nem inge, nem veszi magára, hiszen nem konkrét személynek szól – mondta a Borsnak Geszti Péter.

Dopeman a csúcsartó

A magyar rapbalhék koronázatlan királya Pityinger Dopeman László, aki több zenésztársával rúgta már össze a port. Első nagyobb hirigje a Fekete Vonathoz fűződik: tizenöt évvel ezelőtt a ma már szólistaként működő LL Juniorral különbözött össze szakmai, személyes és anyagi ügyeken.

2002 elején úgy döntött, kiszáll a Kartellből – ezt Ganxsta Zolee szívta mellre, aki utólag azt is megmondta, várható volt, hogy az idősebb Pityinger Majkával is összebalhézik. Az egykori valóságshow-hős karrierjét Dopeman indította be, Majka később szabadulni próbált tőle. E vita sem folyt csendben. Dope legutóbb a ma már teljesen más zenei irányzatot képviselő SP-t osztotta ki. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek