Celeb

Dömsödi: Hajdút csak a pénz és a nézettség érdekli

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2012.11.16.

Két könyv készül Hajdú Péterről. Az egyiknek örül, a másik azonban, amit volt műsorvezetőtársa, Dömsödi Gábor ír, rettenetesen bosszantja a producert, pedig még nem is olvasta.

Egyszerre két könyv kerül piacra Hajdú Péterről. Az egyikben – amire a műsorvezető roppant büszke – többek között Szegvári Katalin és Verebes István, a tévésszakma ki­-válóságai méltatják a munkásságát. A másik egyáltalán nem a Frizbi műsorvezetőjének száj­íze szerint íródik, abban ugyanis a szintén televíziós Dömsödi Gábor tízévnyi közös munkájukról, azon belül a „Hajdú-jelenségről” ír, mint mondja, tárgyilagosan és tisztességesen.

Dömsödi Gábort egyébként az első kiadvány tervezésekor szintén felkérték, tegyen hozzá a Hajdú-könyvhöz, de rövid gondolkodás után nemet mondott. Nem csoda, hiszen készülő kötetének főszereplője Friderikusz Sándor mellett Péter.

– Mindkét szereplő hosszú évekig meghatározója volt az életemnek – kezdte Dömsödi Gábor. – A készülő könyv a szakmáról szól, a két műsorvezetőn keresztül mutatom be a hazai tévézésben bekövetkezett, ésszel alig felfogható változásokat. Megmondom őszintén, sokat gondolkodtam, hogy írjak-e Péterről, de jó darabig nem tudtam, mit is lehet írni róla. Ami érdekes benne, hogy lehet ekkora gigasztár az ő képességeivel? – mondja Dömsödi.

– Aztán elkezdtem gyűjteni a megszólalásait, és átgondolni a vele töltött tíz évemet. Tanulságos időszak volt. Tárgyilagosan írok róla, meg is sértődik majd. Ahogy én látom, Hajdúnak vannak kiemelkedő tulajdonságai: szorgalmas és nagyon tud barátkozni. Ezek a tulajdonságok emelik ki a többi tévés közül, bár kizárólag a saját körével találja meg a hangot, a „mélyértelmiséggel” már nem tud mit kezdeni.

Jószívű, de ez csak addig tart, amíg nem érinti a pénztárcáját. A könnyei igaziak, valóban megha­tódik egy-egy szívszorító történeten, de ahogy vége a felvételnek, lerázza magáról a terhet, mint kutya a vizet. Többé nem érdekli az egész. Ez védekezés, hiszen nem akarja magával hurcolni egy egész életen át mások szenvedéseit.

Dömsödi szerint Hajdút két dolog motiválja:  – A pénz és a nézettség – ez az, ami érdekli. Elmesélek egy történetet: a Tisza-tónál voltunk egy roadshow-n, huszonötezer ember előtt álltunk a színpadon. Péter nagyon élvezte, és elmesélt egy malac viccet. Amikor lejött, azt mondtam neki, hogy akire ennyien kíváncsiak, annak nagyon oda kell figyelnie arra, hogy mit mond, ilyen viccet egyszerűen nem mesélünk. „Miért?” – kérdezett vissza, „hiszen nevettek”. 

A veterán tévésnek – aki évek óta gyűjtögeti Hajdú megnyilatkozásait, már komoly dossziéja van belőlük – jó volt a megérzése: Hajdú éktelen haragra gerjedt, amikor megtudta, hogy akivel tíz évig együtt dolgozott, az könyvet akar írni róla. A Bors szerette volna őt is szóra bírni, de nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek