Celeb

Stella nem örül híres őseinek

szabadi

2012. szeptember 13. csütörtök 15:45

Híres szülők árnyékában 4. rész - Stella McCartney nem lenne ilyen híres, ha ismeretlen szülők gyermekeként látja meg a napvilágot – állítják a divattervező irigyei. Pedig a Beatle-papa csak egy átlagos lányt akart.

Stella McCartney Londonban született, Sir Paul McCartney és Linda McCartneymásodik közös lányaként. A hírnév ellenére a McCartney házaspár mindent megtett azért, hogy a gyerekeik olyan körülmények között nőjenek fel, mint bárki más. Stella egyszerű családi házban élt, és testvéreivel együtt a helyi állami iskolába járt. Az osztálytársai körében egyáltalán nem volt népszerű, ezért gyakran keveredett lány létére iskolai verekedésbe. A kis vadóc mára kinőtte magát, és olyan karriert futott be divattervezőként, hogy bátran elmondhatja: neki aztán tényleg sikerült kilépnie a szülei árnyékából. Olyannyira, hogy egy régebbi interjúban be is vallotta: nem nagyon örül neki, hogy ő és felmenői is a „kirakatban vannak”, illetve voltak, hiszen édesanyja, Linda 1998-ban hunyt el.

– Gondolj csak bele, mindenki tudja, hogy kik a szüleid és még rólad is tudnak egyet s mást, de te nem igazán tudsz róluk semmit, sokszor még azt sem, hogy kik is ők valójában. Ilyenkor egy kicsit védekeznél, szeretnél odamenni hozzájuk, és kérdezni tőlük, hogy Szia! Neked kik is a szüleid? – mondta Linda, amikor az interjú során Paul McCartney is szóba került.

Visszatérve Stella McCartney karrierjére, elmondható, hogy az idén is kitett magáért, lévén hogy a sportos 2012-es őszi kollekcióját kitörő lelkesedéssel fogadták és a Londonban megrendezett olimpiai játékokon közel ezer brit sportoló az ő kreációit viselte. Ráadásul Stella – akárcsak az apja – az egyik élharcosa az állatvédelemnek is, tevékenysége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az állati eredetű termékeket a lehető legkíméletesebben és a legritkábban használják fel a divatban.

Stella nem mellesleg már 12 éves korában érdeklődött a divattervezés iránt, és akkor alkotta meg élete első dzsekijét. Három évvel később már gyakornokként dolgozott Christian Lacroix műhelyében, majd a londoni Central Saint Martins College of Art and Designban tanult divattervezést az 1990- es évek elején. Vizsgakollekcióját szupermodell barátnői, többek között Naomi Campbell és Kate Moss mutatták be, a háttérben pedig az apja által az alkalomra komponált Stella May Day című dal szólt.

Stella McCartney-t a kezdetektől sokan kritizálták, és többen utaltak arra, üstökösként ívelő karrierje nagyrészt híres apjának tudható be, illetve annak, hogy a ruháit reklámozó barátnői történetesen egytől egyik szupersztárok. McCartney ezt mindig tagadta, szerinte akkor is híres divattervező vált volna belőle, ha az apja nem egy Beatle. Nos, ez is egy olyan dilemma, amelyre valószínűleg sosem kapunk választ…

(Folytatjuk)

További cikkek

Vége

Harry herceg elvesztheti az utolsó kapcsot is, ami a brit királyi családhoz köti

Párkapcsolat

Megtörte a csendet Kulcsár Edina új párja: Engem senki nem hallgatott még meg!

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 20.: a Szűz fontos tanulságokat kap a sorstól, a Bika szerencsés valamiben

borsonline.hu

A szíven döfött Sándor utolsó szavai: Betörőt fogtam, megszúrtak

life.hu

Mindenkinek van egy "halálórája", amely pontosan jelzi, meddig fog élni

mandiner.hu

Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

sonline.hu

A parkban rugdosta meg barátnőjét egy segesdi fiatal

origo.hu

Élve temették el ezeket az ókori kínai harcosokat

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az EHF elutasította a németek halasztási kérelmét

vg.hu

Nem csak meggyőződésből oltásellenes Djokovic

vg.hu

Síbalesetben elhunyt a César-díjas francia színész

nemzetisport.hu

NB II: Világi Oszkár Győrben? – „Folynak a tárgyalások, a hó végére lezárulhatnak”

origo.hu

Kikerülte a fénysorompónál várakozókat a 8-as útnál, a következő pillanatban 100-zal jött a vonat - fotók

origo.hu

Újabb fontos levelet küldenek a bankok az ügyfeleiknek