Celeb

Katalin hercegnő nyakába varrják a topless botrányt

Bors

2012. szeptember 19. szerda 18:30

A hercegnőről készült topless fotókat közlő francia lapot beperelték, és a fotós vagy fotósok ellen is pert indítottak. A protokollszakértő szerint viszont egy főúri személynek egyszerűen nem illő topless napozni. Pont.

Kate Middletonnak nincs túl jó szériája: múlt héten topless fotók készültek róla Franciaországban, most pedig Ausztráliában kapta fel a szél a ruháját a repülőtéren. A hercegnő állítólag egész jól viseli a botrányt, bár kissé szomorú, viszont az még nem derült ki, hogy az intimebb fotók megjelenését is hasonlóképpen reagálná-e le.

Berlusconi tett alájuk

A hercegi pár szinte azonnal beperelte a topless fotókat közzétevő újságot, meg is nyerték, a lap nem közölheti újra a képeket. A történethez hozzátartozik, hogy a Closer című lap a Berlusconi család birtokolta Mondadori csoportnak a tagja. A Closer után egy olasz magazin egy 19 oldalas melléklettel jelent meg – szintén Berlusconi tulajdonában van -, aminek még a címlapján is a fedetlen keblű hercegnő volt. Az újság egyébként akkor vált híressé, amikor 2006-ban kegyeletsértő képeket közölt Diana haláláról.

Feltételezések szerint körülbelül 200 kép lehet a médiabirodalom birtokában, de a fotós vagy fotósok személye ismeretlen. Vilmos herceg azonban őt vagy őket is beperelte, így ismeretlen tettes után nyomoz a rendőrség.

A fotókat eredetileg a brit bulvárlapoknak akarták eladni, de az angolok nem merték lehozni őket, így kerültek át Berlusconi kezében. Az angol sajtóban egy kép sem jelent meg a meztelenkedő Kate Middletonról, bezzeg egy ír pletykalap örömmel tette közzé azokat.

Álságos dolog a médiára fogni az egészet

Szűr Krisztina protokollszakértő véleménye szerint egy hírességnek minden helyzetben mérlegelnie kell, tettei milyen következményekkel járhatnak. „Véleményem szerint egy főúri személy ne napozzon topless és, akkor nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy valaki lencsevégre kapja. Nyilván a fotósok is túlzásokba esnek, de azért, mert ezt várják el tőlük. Viszont álságos dolog utána az egész ügyet a médiára fogni és pereskedni, pénzt kicsiholni a személyiségi jogokra hivatkozva, amikor már mindenki leközölte a meztelen képeket. Egyszerűen nem illendő a meztelen napozás egy főúri személy esetében, de teljesen más lett volna a helyzet, ha mondjuk a szekrénye előtt, öltözködés közben fényképezik le Katalin hercegnőt. De nem így történt”.

A szakértő a botrányt követő pereskedéssel sem ért egyet. „Sokkal korrektebb lett volna, ha a botrány után megjelentettek volna egy nyilatkozatot arról, hogy nem ezt várták volna a sajtótól, és itt hivatkoztak volna a személyiségi jogokra és Diana hercegnőre, akit szintén nem kíméltek a lesifotósok” - tette hozzá.

Kiszel Tünde szerint azonban a bulvársajtó lőtt ismét túl a célon. "Ugyanazt csinálják Katalin hercegnővel, mint annak idején szegény Dianával. Minden lépését fotózzák. Tudomásom szerint a félmeztelen képek is legalább egy kilométeres távolságból készültek. Ilyet nem volna szabad, szerintem jogos, hogy beperelték az újságot, és örülök, hogy meg is nyerték." Kiszel Tünde szerint ez az eset azonban tapasztalattal szolgál majd a párnak, és talán többet ilyen nem fog előfordulni."Szerintem nem a hercegnő dolga, hogy figyeljen arra, ki fotózza, kéne nekik egy csapat, akik ellenőrzés alatt tartják azokat a területeket, ahol megfordulnak." Kiszel Tündében fel sem merült a szándékosság, szerinte egy ilyen botrány csak egy olyan popsztárnak lenne jó, akinek valóban jó akármilyen hírverés.

Fluor Tomit szerencsére nem rázta meg különösebben Katalin hercegnő botránya. "Mindig is lehetett sejteni, hogy van két melle, de nem hozott annyira lázba az egész ügy. Nyilván nekik ciki ez a helyzet, de azért ilyen hírességek esetében világos kellett legyen nekik is, hogy ilyen szitu bármikor előfordulhat, bár azért meg lehet érteni az ő oldalukat is. Nyilván úgy gondolta, mi baj lehet belőle, ha kicsit kifekszik a napra, de benne volt a pakliban, hogy lekaphatják. Én sem mutogatom a kukimat."

A magyarokat nem is érdekli ez az egész

Szaniszló Szilvia szerint Kate Middleton nagyon csinos, nincsen semmi szégyellnivalója. „Egyébként pedig "így járt" - ahogy mondani szokták ugyebár. Mindazonáltal engem nem nagyon izgat ez az ügy.”

Németh Ákos szerint ez sztori már kifutotta magát, semmi másról nem szólnak a lapok, hetek óta. „Úgy tűnik, mégis ez kell a népnek, úgyhogy a lesifotósról, aki a képeket csinálta, nincs rossz véleményem. Azt csinálta, ami egy paparazzo dolga: fényképezett.”

„Nem nagyon tudom átérezni Kate Middleton helyzetét, nem járok luxusszigetekre nyaralni, és nem vagyok híresség, így igazából túlzottan nem foglalkoztat ez az egész. És hogy őszinte legyek, szerintem elég unalmas már ez az ügy” – mondta Kiss Enikő, akivel minden kolléganője egyetértett.  

További cikkek

Válás

Kiakadt Kulcsár Edina elhagyott férje: Mérhetetlen harag van bennem!

Szakítás

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

borsonline.hu

Felháborító taplóság: Fellépése közben sörösüveggel dobták meg Tóth Gabit

mandiner.hu

Hodász: Nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi

szoljon.hu

Elhunyt Szatmári Imre, a szolnoki gasztronómia kiválósága

nemzetisport.hu

Aus. Open: Bondár Anna–Anasztaszija Pavljucsenkova – élőben az NSO-n!

vg.hu

Home office-ban van? Így alakul a távmunka költségtérítése

borsonline.hu

„Sikítást hallottam” – nem tudta megmenteni az édesapa a két gyermekét és feleségét

borsonline.hu

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

vg.hu

Letartóztatták az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

origo.hu

A lehető legkegyetlenebb hazugsággal akart pénzhez jutni egy anya