Celeb

Angelina Jolie kiakadt apja félrelépései miatt

szabadi

2012. szeptember 12. szerda 11:45

Híres szülők árnyékában 3. rész - Angelina Jolie színésznő és apja, Jon Voight színész-rendező viszonya köztudottan sohasem volt rózsás. A férfit manapság már inkább csak Angelina apjaként emlegetik.

Az 1938-ban született Jon Voight egyébként a hatvanas évek végén hívta fel magára a figyelmet az Éjféli cowboy című filmben nyújtott alakításával. 1978-banmegkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar- díjat a Hazatérés című moziért. Angelina Jolie, azaz eredeti nevén Angelina Jolie Voight, a színész második házasságából született lánya. Már gyermekkorában is inkább anyás volt, mint apás, és – hihetetlen, de igaz – nem Voight munkássága vonzotta a színészi pálya felé.

– Amikor kislány voltam, mindig anyukámmal néztünk filmeket. Hozzábújtam a kanapén, ő magához ölelt, és csak bámultuk a tévét. Emlékszem, végignéztük a nagy klasszikusokat és az élő legendákat is. Ezek a közös, otthoni mozizások inspiráltak arra, hogy színésznő legyek – mondta egyszer Jolie könnyek között.

Imádta édesanyját, Marcheline Bertrand-t, és nem titkoltan gyűlölte az apját, viszonyuk ősidőktől fogva rossz volt, a helyzet pedig azért fajult el, mert Voight nagyon sokszor megcsalta a feleségét, és a lánya ezt nem tudta neki megbocsátani. Jolie közleményt is kiadott, amelyben tudatta: gyakorlatilag nem létezik számára az „Éjféli cowboy”.

– Hallani sem akarok róla többet, és nem szándékozom beszélni, sem találkozni vele. Képtelen vagyok neki megbocsátani – ez volt a közlemény lényege.

A szülők egyébként 1980-ban váltak el, Jolie anyja pedig 2007-ben hunyt el. Voight többször is kísérletet tett a békülésre, ám hosszú ideig esélye sem volt. A színész végül két évvel ezelőtt gyakorlatilag már nyilvánosan könyörgött, hogy hadd találkozzon a lányával.

– Angelina rendkívül rossz lelkiállapotban van. Tudom, hogy képtelen nekem megbocsátani. Rosszulesett, amikor még a nevét is megváltoztatta, azaz megszabadult a számára gyűlöletes Voight névtől, de nem tehetek ellene semmit. Csak egyszer szeretnék találkozni vele – mondta egy rádióinterjúban, és állítólag a nagy találkozás, amely végül ugyanabban az évben, az olaszországi Velencében jött össze, Brad Pittnek köszönhető. Az persze nem publikus, hogyan győzte meg Angie-t, de tény, hogy apa és lánya két éve végre kibékült, és ez biztosan jót tesz mindannyiuknak.

– Egyik napról a másikra történt minden. Kibékültünk, végre visszakaptam a lányomat. És vele együtt egy gyönyörű családot. Elfoglalt nagypapa vagyok, hála Bradnek – kacsintott boldogan az idős színész.

(Folytatjuk)  

További cikkek

Kínos

Olyan intim videót tett közzé véletlenül Tóth Andi, hogy azonnal törölni kellett

Vallomás

Házasságáról vallott Tápai Szabina: Más lett a fontossági sorrend

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Zsidók és keresztények, népiek és urbánusok elmúlt évszázadbeli küzdelméről beszélt Márki-Zay a magyar kultúra napján

metropol.hu

Lehull a lepel, erőszakos is tud lenni II. Erzsébet királynő

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján

hirtv.hu

Szörnyű autóbaleset részese volt Arnold Schwarzenegger

zaol.hu

Farkas Imre, az egykori Zalahús tulajdonosa: „Nem tudok elég nagy köszönetet mondani…”

origo.hu

Megtalálták az okát, hogy miért nem nőnek az égig a fák

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: nagyot küzdöttek a horvátok, de Dánia újra nyert

origo.hu

Eladó a Megváltónak épített száz éves luxuskastély - galéria

kemma.hu

Busz akadt el a tatabányai halálos baleset helyszínénél

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a beugró kapus parádéja, Hollandia felőrölte Montenegrót

origo.hu

Másképp érdemes zöldség-gyümölcsöt vásárolni, mint eddig tettük